'Istibdat Kumpanyasi'nin Prömiyeri Yapildi

'Istibdat Kumpanyasi'nin Prömiyeri Yapildi

Yazarligini Ugur Saatçi’nin yaptigi, yönetmenligini Ilter Sen’in üstlendigi ‘’ Istibdat Kumpanyasi’’ adli tiyatro oyununun Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda prömiyeri yapildi.

Sultan Abdülhamit döneminde geçen iki perdelik komedi dalindaki oyun Adanali tiyatroseverlerin begenisini kazandi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyuncularinin yaklasik 5 ay süren provalarin ardindan sahneledigi oyunu, yazar Ugur Saatçi de Adanali sanatseverlerle birlikte izledi. Dakikalarca ayakta alkislanan oyun sonrasi, Saatçi ve oyunculara çiçek takdim edildi. Istibdat Kumpanyasi adli oyun 22 ve 25 Aralik 2021 tarihlerinde de Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Oyun öncesi tiyatroseverlere hitap eden Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Oyunu hazirlayan kardeslerimi yürekten kutluyorum. Pandemi döneminde, sehir tiyatrolari açisindan Istanbul’dan sonra 4 oyunla, en çok oyun sahneleyen il Adana. Adanalilar sanatsever insanlar. Adana’dan bu kadar çok sanatçi yetismesi tabii ki tesadüf degil. Verimli topraklarimizdan sadece tarim ürünleri degil, sanatin bir çok dalinda insanlar da yetisiyor. Böyle olunca tiyatroya olan ilginin kaynagi ortaya çikiyor” dedi.

Sanati sevmenin çok genis bir kavram oldugunu belirten Baskan Karalar, “Sanati sevmek; insani, esitligi, kadin-erkek esitligini, barisi, insan haklarini, uygarligi sevmek ve tüm bunlar için mücadele etmektir. Bugün salonu dolduran tiyatroseverlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile