Istihdam Atölyesi Meslek Kazandirma Programi'ni Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarini Aldi

Istihdam Atölyesi Meslek Kazandirma Programi'ni Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarini Aldi

Ankara Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen Istihdam Atölyesi Meslek Kazandirma Programi’ni basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalari takdim edildi.

Ankara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan, ASO Sürekli Egitim Merkezi’ni (ASO-SEM) ziyaret ederek devam eden 5. Istihdam Atölyesi Meslek Kazandirma Programi hakkinda bilgi aldi.

Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan, Kalkinma Ajanslarinin 2024 temasi ‘Kadin Girisimciligi ve Kadin Istihdami’ olarak belirlenmisti. Bu dogrultuda, Ankara’daki sanayi sektöründeki firmalar ile istihdam odaginda yapilan görüsmeler sonucu hazirlanan teorik ve pratik egitim programlari kapsaminda Ankara Kalkinma Ajansi ile ASO Sürekli Egitim Merkezi ASO-SEM is birliginde yürütülen istihdam garantili “Istihdam Atölyesi Meslek Kazandirma Programi” kadin istihdami agirlikli olarak devam ediyor.

Ankara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Duhan Kalkan, genç ve kadin istihdaminin önemine vurgu yaparak, bölgeye katma deger saglayacak faaliyetlere Kalkinma Ajansi Genel Müdürlügü’nün hedefleri dogrultusunda ajans olarak desteklerinin devam edecegini belirtti.

Kalkan, insan hayatina dokunmanin ve istihdam olusturmanin ajansin öncelikli hedeflerinden biri oldugunu ifade ederek bölgenin ihtiyaci olan CNC Tezgâh Operatörlügü, Elektromekanik Bakim ve Montaj Uzmanligi, Kaynak Teknolojisi Uzmanligi, Dikis Makinasi Operatörlügü, Endüstriyel Otomasyon ve Teknolojisi Bakim ve Onarim Uzmanligi, CMM Uzmanligi ve GES Bakim Onarim Uzmanligi gibi alanlarda verilen egitimlerle, gençlerin ve kadinlarin is gücüne katilimini artirmayi hedeflediklerini söyledi.



Kursiyerlerle program hakkinda sohbetlerin gerçeklestirildigi etkinlikte, kursiyerler egitim sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimleri paylastilar. Programi basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalari, Ankara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Duhan Kalkan tarafindan takdim edildi. Kalkan, "Gençlerimiz ve kadinlarimiz, ülkemizin gelecegine yön verecek en önemli unsurlardir. Onlarin is gücüne katilimini saglamak hem ekonomik kalkinmamiz hem de toplumsal refahimiz için büyük önem tasimaktadir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile