Istiklal Caddesi'nde '15 Temmuz Dergi Kapaklari Sergisi' Açildi

Istiklal Caddesi'nde '15 Temmuz Dergi Kapaklari Sergisi' Açildi

Istiklal Caddesi’nde "Türkiye Yüzyilinin Kahramanlari 15 Temmuz Dergi Kapaklari Sergisi" açildi. Serginin açilisinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "Inaniyorum ki bu caddeden geçenler Istiklal Caddesi’nde 15 Temmuz hain darbe girisimini tekrar hatirlayacaklar. Bu serginin temel amaci 15 Temmuz’u hatirlatmak, unutmamak, unutturmamak üzere bir iradedir’’ dedi.

Beyoglu Belediyesi ve Dünya Dergiler Birligi isbirligi ile düzenlenen "Türkiye Yüzyilinin Kahramanlari 15 Temmuz Dergi Kapaklari Sergisi’’, Istiklal Caddesi’ndeki Beyoglu Belediyesi Istiklal Sanat Galerisi’nde açildi. Serginin açilisina Beyoglu Kaymakami Mustafa Demirelli, AK Parti Beyoglu Ilçe Baskani Abdullah Enes Özkan ve birçok ziyaretçi katildi.

Sergide, 15 Temmuz hain darbe girisimi günü yayinlanan dergilerin kapaklari yer aldi. Dergi kapaklarinda kahraman sehit Ömer Halisdemir’e, sehitlere ve hain darbe girisimine direnen vatandaslara yer verildigi görüldü.



"Bu serginin temel amaci, 15 Temmuz’u hatirlatmak, unutmamak, unutturmamak üzere bir iradedir’’

Serginin açilisinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "15 Temmuz, bu ülkede hainligin vuku buldugu ve bu milletin bu hainlige çetin bir sekilde cezasini verdigi tarihin adidir. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak üzere bu topragin çocuklarinin üzerinde bir sorumluluk var. Beyoglu Belediyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin diger kurumlariyla birlikte yarin 15 Temmuz’da saygideger Cumhurbaskanimiz ile birlikte bu hain girisim bir kez daha kinanacak, vatanimiza, bayragimiza, devletimize ve milletimize, mukaddesatimiza uzanan ele nasil karsilik gösterecegimizi bir kez daha göstermis olacagiz. Dergiler üzerinden bir nesil insa edilir ve edilmistir. Bugün Dünya Dergiler Birligi isbirligi ile Istiklal Caddesi’ne bir sergi açarak 15 Temmuz’u unutturmamak adina bir gayret ortaya koyuyoruz. Inaniyorum ki, bu caddeden geçenler Istiklal Caddesi’nde 15 Temmuz hain darbe girisimini tekrar hatirlayacaklar. Bu serginin temel amaci 15 Temmuz’u hatirlatmak, unutmamak, unutturmamak üzere bir iradedir’’ ifadelerini kullandi.

Sergi, 22 Temmuz Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini agirlayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile