İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün Yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Töreni

İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün Yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Töreni

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü münasebetiyle Erzincan İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Gerçekleşen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Harun Yılmaz açılış konuşması yaparak günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Yılmaz konuşmasında; “Milletlerin zorlu süreçlerden geçtiği bilhassa savaş zamanlarında onların nekadar önemli değerler olduğu bir kez daha üstelik hassasiyetleriyle anlaşılır idrak edilir. İstiklal Marşımız bizim için o kadar mühimdir ki okumadan adeta yaşamak imkânsızdır ulusal marşları uğruna gerektiğinde ölümü bile göze alırlar zira uğruna yüzlerce binlerce insan şehit ve gazi olmuştur ki istiklal marşımız bizim için bu kadar önemli ve mukaddestir” dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Harun Yılmaz’ın konuşmasının ardından Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yaparak; “öncelikle saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum İstiklal Marşımız daha Cumhuriyet ilan edilmeden yazılmış ve kabul edilmiş. Ancak Cumhuriyeti müjdeleyen ve Türk milletinin asaletini ve karakterini en güzel bir şekilde yansıtan şah eserdir. İstiklal Marşımızı değerlendirirken o dönemi çok iyi bilmek lazımdır çünkü düşmana karşı orduyu ve milleti cesaretlendirmek için yazılmıştır ve Doğacaktır Sana Vadettiğin Günler Hakkın Kim Bilir Belki Yarın Belki Yarından da Yakın diyerek bu milletin hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini söylemektedir. İstiklal Marşımızın Şairi farklı semboller kullanmıştır İstiklal Marşımızı yazarken bunlardan biri al sancaktır ve al sancağı Türk milletinin bir sembolü olarak görmüştür” dedi.

Konuşmacıların konuşmalarının ardından ise Mehmet Akif Ersoy’un kısa hayat kronolojisi adlı slayt gösterisi yapıldı. Bu esnada salondakiler duygusal anlar yaşadı, Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül adlı şiiri okundu. Ardından ise İstiklal Marşı’nın kabulünün canlandırılması öğrenciler tarafından yapıldı. Özel Gülizar Hatun Ana okulu öğrencileri ise İstiklal Marşı’nın sunumunu yaptı. Programda son olarak İstiklal Marşı’nın Oratoryosu sergilendi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle düzenlenen “Bayrak, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif temalı ilkokullara resim, ortaokullara şiir ve liselere kompozisyon yarışmalarında ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile