Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Erzincan’da, “Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yildönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayisiyla 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan program düzenlendi.

Erzincan Müftülügü Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konusma yapan Erzincan Vali Yardimcisi Ömer Özbay, “Istiklal Mücadelemizin ruhunu en mümtaz ifadelerle ortaya koyan Istiklal Marsi’miz, ecdadimizin bu vatana duydugu sevginin ve inancin abidesidir. Istiklal Marsi; aziz milletimizin bagimsizlik ve özgürlük savasini ölümsüzlestiren, her misrasiyla milletin ortak duygu dünyasina seslenen essiz bir eserdir. Iste bugün, bu essiz eserin TBMM’de kabul edilisinin 102. yil dönümünü gururla kutluyoruz.

Istiklal Marsi, Kurtulus Savasi’nin en zor zamanlarinda milletimize umut isigi olmustur. Istiklal Marsi’mizin Kabulü’nün 102. yil dönümünü en içten duygularla kutluyorum. Bu topraklari vatan yapan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm kahramanlarimiza Cenabi Hak’tan rahmet diliyorum. Istiklal Marsi gibi essiz bir eseri bize birakan Vatan Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle aniyorum." dedi.

Konusmalarin ardindan Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argun’un video kaydi konusmasi, Istiklal Marsi’nin kabulü slayt gösteriminin ardindan 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri tarafindan “Istiklal Yolunda Hak’in Sesi Mehmet Akif” konulu tiyatral, müzikal ve siirsel gösterinin sunulmasindan sonra “Milli Sairimiz Mehmet Akif” temali kompozisyon, resim ve siir dallarinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verilmesi ile program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile