Çalışmalar kapsamında her yıl düzlenen İstiklal Yolu yürüyüşünü daha farklı hale getirmek için çeşitli toplantılar yapılıyor. Ilgaz’da yapılan toplantıya Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, Şube Müdürü Adnan Torun ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof.Dr Ahmet Kankal katıldı.
ILGAZ KAPILARIN KOLAY AÇILABİLECEĞİ BİR İSME SAHİP
Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, her yıl düzenlenen yürüyüşe katılımı artırmak adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Öncelikle Ilgazlı akademisyenlerin ve federasyonların üzerlerine düşen yardımı ve fedakarlığı yapmaları gerekiyor. İstiklal yolu yürüyüşünde hatıra objelerinin ve o günleri anımsatan yazı ve resimlerin de olması gerekiyor. Hedefimiz 10 bin kişi ile bu yürüyüşü yapmak" diye konuştu.
Toplantıda Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin de yardımlarıyla yürüyüşün daha coşkulu hale getirilebileceği görüşüldü.
İstiklal Yolu'nun Canlandırılması İçin Çalışmalar Başladı
Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu’ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan 340 kilometre uzunluğundaki İnebolu sahilinden başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nu canlandırmak adına çeşitli çalışmalar yürütülüyor.