İstinat duvarı yapımı sırasında toprak altında kalan 2 işçi yaralandı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir inşaat için istinat duvarı yapımı sırasında meydana gelen toprak kaymasında 2 işçi yaralandı. Toprak kaymasının yaş

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir inşaat için istinat duvarı yapımı sırasında meydana gelen toprak kaymasında 2 işçi yaralandı. Toprak kaymasının yaşandığı yerin üst kısmında bulunan 4 katlı binadaki aileler, çökme riskine karşı tahliye edildi.

Bağlar Mahallesi Yıldıztepe Caddesi'nde yokuşta bulunan bir inşaat için istinat duvarı yapımı sırasında toprak kayması meydana geldi. Bu sırada duvarın yapımında çalışan işçiler Hafız Çolak (45) ve Fettullah Küçük (48) yaralandı. İnşaattaki diğer çalışanlar tarafından kurtarılan iki işçi, araçla Özel Altınova Hastanesi'ne kaldırıldı.

Toprak kaymasının yaşandığı yerin hemen üst kısmında bulunan 4 katlı binada yaşayan aileler büyük korku yaşadı. Olay yerine gelen polis, inşaat alanını güvenlik kordonuyla kapattı. Belediye görevlileri de toprak kaymasının bulunduğu alanda inceleme yaptı. 4 katlı bina çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Binada kiracı olarak oturan Hatice Atacan, olay sırasında balkonda çay içtiğini belirterek, "Çay içiyordum. İnşaatta çalışan işçileri seyrediyordum. Birden büyük bir gürültüyle toprak kaydı. İşçilerden biri toprak altında kaldı. Ev sallanmaya başladı. Panikle kendimi dışarı attım. Toprak altındaki işçiyi kurtarmışlar. Depremi yeniden yaşadım. Burada yaşayamam evi boşaltacağım. Alt kattaki kiracı da toprak kayması yüzünden evini boşaltmıştı." dedi.

Olaydan bir süre önce inşaatın durdurulması için sahiplerine uyarıda bulunduklarını kaydeden Atacan, şöyle konuştu: "Kaç günden beri toprak kayıyor orada. İnşaat 1,5 ay önce başladı. 'Buraya inşaat yapmayın' dedim. Ama dinlemediler."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile