Isveç Disisleri Açiklamasi 'Türkiye'nin Isveç'in NATO'ya Üyeligi Onaylama Vakti Geldi'

Isveç Disisleri Bakani Tobias Billstörm, “Türkiye’nin Isveç’in NATO’ya üyeligini onaylama vakti geldi” dedi.

Isveç’in NATO’ya üyelik süreci devam ediyor. Isveç Disisleri Bakani Tobias Billstörm, “Isveç, Ankara’nin istedigi bütün yükümlükleri yerine getirdi. Bizden istenilen neyse onu yaptik. Simdi TBMM’nin Isveç’in NATO’ya üyeligini onaylama sürecini baslatmasi gerekiyor” diye konustu.

Billstörm, Isveç’in Temmuz ayinda Vilnius’ta düzenlenecek NATO Zirvesi’ne kadar üyeligin onaylanacagi konusunda umutlu olduklarini ancak bir “B Plani”nin olmadigini söyledi.



Geçtigimiz aylarda terör örgütü PKK’nin Isveç’in baskenti Stockholm’da bayraklarini dalgalandirarak gösteri düzenlenmesinin üzerine Isveç’te gösteri yapmanin serbest oldugunu söyleyen Bilsstörm, “Yasal olan seyin her zaman uygun olmadigini da belirtiyoruz” seklinde konustu.



Isveç’in NATO’ya üyeligi

Geçtigimiz Nisan ayinda Finlandiya’nin NATO’ya üyeligi onaylanmis Finlandiya ile birlikte basvuru yapan Isveç’in üyeligi ise terörle mücadele yasalari nedeniyle henüz onaylanmamisti. Türkiye, Isveç’te terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle daha siki önlemler alinmasini talep etmis, bunun üzerine Isveç 1 Haziran’da terör örgütlerine üyeligini suç kapsamina alinmasini öngören yasayi yürürlüge sokmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile