İsveç Heyeti Kck Tutuklusu Erbey'e Destek Amacıyla İhd'yi Ziyaret Etti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret eden İsveç PEN üyesi yazarlar ile Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, KCK davası ve bölgede yaşanan hak ihlallerine ilişkin olarak İHD yetkililerinden bilgi aldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret eden İsveç PEN üyesi yazarlar ile Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, KCK davası ve bölgede yaşanan hak ihlallerine ilişkin olarak İHD yetkililerinden bilgi aldı.
İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson ile İsveç PEN üyeleri yazar Fırat Ceweri ve Azar Mahloujian, KCK davasında yargılanan İHD Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey'e destek vermek amacıyla geldikleri Diyarbakır'da İHD'yi ziyaret etti. İHD Şube Sekreteri Raci Bilici ve Şube Yöneticisi Av. Serdar Çelebi tarafından karşılanan heyet, KCK davası ve bölgede devam eden hak ihlallerine ilişkin bilgi aldı.
İHD'nin çalışmaları hakkında da heyete bilgi veren Bilici, bölgede hak ihlallerinin ciddi anlamda devam ettiğini söyledi. KCK davasından yargılanan siyasetçiler ve belediye başkanlarının ciddi bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını iddia eden Bilici, sanıkların Kürtçe savunma yapmalarına izin verilmediği ifade etti.
Heyet adına bölgeye gelişlerine ilişkin bilgi veren İsveç PEN üyesi Yazar Fırat Ceweri, amaçlarının Av. Muharrem Erbey'e destek vermek ve KCK davasını takip etmek olduğunu söyledi. İsveç PEN'i olarak tutuklandığından bugüne Erbey'e destek vermek amaçlı çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Ceweri, bu amaçla dünya çapında birçok kurum ve kuruluşa çağrıda bulunduklarını ve bu kuruluşları harekete geçirdiklerini dile getirdi. Erbey'in konuşma yaptığı İsveç Parlamentosu üyesi yaklaşık 60
milletvekilinin de Erbey için imza kampanyası düzenleyerek, topladıkları imzaları Türk yetkililerine gönderdiklerini aktaran Ceweri, ayrıca İsveç PEN olarak Erbey'i onur üyesi seçtiklerini ifade etti. Ceweri, Erbey'in serbest bırakılması için çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile