İsviçre'deki Yemen Görüşmeleri

Krizin tarafları arasında görüş ayrılıklarının devam ettiği, görüşmelerde şimdiye kadar pek ilerleme sağlanamadığı bildirildi

CENEVRE - Yemen'de hükümet güçleri ile Ensarullah Hareketi (Husiler) ve onları destekleyen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraftarları arasında 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik Birleşmiş Milletler öncülüğünde 15 Aralık'ta başlayan müzakereler üçüncü gününe girdi.

Görüşmelerde taraflara yakın kaynaklar, İsviçre'nin Biel kenti yakınlarında Macolin köyünde ön şartsız başlayan ve krizin taraflarının ilk kez aynı masada yer aldığı müzakerelerde, taraflar arasında görüş ayrılıklarının devam ettiğini ve görüşmelerde şimdiye kadar pek ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Görüşmelerin hala başında olduklarını belirten kaynaklar, müzakerelerde umut ışığı olduğuna dikkati çekti.

Taraflar arasında diyalog görüşmelerinin başlamasıyla ülkede 7 günlük ateşkes kararı da alınmıştı.

BM'nin verilerine göre, Yemen'de devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 5 bin 800'den fazla kişi hayatını kaybetti, 27 bin 800 civarında kişi yaralandı. BM'ye göre, Yemen'de nüfusun yüzde 80'ini oluşturan 21 milyon için insani yardım gerekiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile