İtalya 1-1 Paraguay

Dünya Kupası'nın son sahibi İtalya, 2010 Güney Afrika'daki ilk maçında Paraguay'la 1-1 berabere kaldı.

  Dü ; nya Kupası ' nda 5 . gü ; nü ; n son maç ; ı , F Grubu ' nun ilk mü ; cadelesine sahne oldu . ' Son Dü ; nya Şampiyonu ' apoletine sahip İtalya , 2010 Gü ; ney Afrika ' ya Paraguay maç ; ıyla start verdi .

Cape Town ' daki Green Point Stadı ' ndaki mü ; cadele yoğun yağmur altında başladı . 8 . kez katıldığı finallerin gediklisi haline gelen Gü ; ney Amerika ekibi Paraguay ilk yarıda başarılı alan savunmasıyla disiplinli bir gö ; rü ; ntü ; ç ; izdi .

Oyunu bir tü ; rlü ; rakibine kabul ettiremeyen son şampiyon İtalya , ilk 45 dakikada etkili pozisyon bulamazken , 39 . dakikada bir duran top sonrası Alcaraz ' ın kafa vuruşuyla soyunma odasına yenik gitti .

İkinci yarıya da Buffon ' un sakatlanıp , yerini Marchetti ' ye bırakmasıyla şanssız başlayan ' Gö ; k mavililer ' , tutuk gö ; rü ; ntü ; sü ; nden kurtulduğunu devrenin başlarında gö ; sterdi . Rakip ceza sahası ç ; evresinde daha ç ; ok gö ; rü ; nen İtalyanlar , yine bir duran topla golü ; buldu . 63 . dakikada kullanılan kornerde topu iyi takip eden De Rossi maç ; a dengeyi getirdi .

Golden sonra da oyundaki hakimiyetini sü ; rdü ; ren Lippi ' nin ö ; ğrencileri , Gilardinho , De Rossi ve Montolivo ile gole yaklaşsa da , kendisine galibiyeti getirecek sayıyı bulamadı .

2006 Almanya ' da Dü ; nya Kupası ' nın sahibi olan İtalya , bu sonuç ; la 2010 Gü ; ney Afrika ' ya hiç ; ummadığı bir başlangıç ; yaptı . ' Gö ; k maviler ' en son Fransa 98 ' de kendisi adına turnuvanın ilk maç ; ında yine bir Gü ; ney Amerika ü ; lkesi Şili ' ye puan vermişti .

1-1 biten İtalya-Paraguay mü ; cadelesinin ardından F Grubu ' nda ikinci maç ; yarın 14 . 30 ' da Slovakya ile Yeni Zelanda arasında oynanacak .


İTALYA 1 - 1 PARAGUAY MAÇ ; SONA ERDİ

M . S . Ve maç ; ta son dü ; dü ; k geldi .
93 ' Paraguay topu ç ; aldı . Hızlı ç ; ıkıyorlar ama Chellini , Vera ' yı dü ; şü ; rdü ; .
92 ' İtalya gol iç ; in biraz daha ileriye yü ; kleniyor .
91 ' Uzatma dakikalarının ilk dakikası da geç ; ildi .
90 ' 4 . hakem 3 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
90 ' 4 . hakem 3 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
90 ' Kalan dakikalarda bir gol olma ihtimali zor gö ; zü ; kü ; yor .
89 ' Son şampiyon İtalya , Paraguay karşısında oldukç ; a zorlandı .
88 ' Mü ; cadelede normal sü ; reye gö ; re son 2 dakika . . .
87 ' Iaquinta sağ kanatta rakibinden sıyrıldı . Iaquinta son ç ; izgiden ortasını da yaptı ama Di Natale vuramadı .
86 ' Pepe sol kanattan korneri kullandı . Villar topu yumruklayarak uzaklaştırdı .
85 ' Pepe serbest vuruşu direk kaleye gö ; nderdi ama savunma topu kornere gö ; nderdi .
84 ' İtalya ceza sahasının hemen dışından , sol kanada yakın bir bö ; lgeden serbest vuruş kazandı .
83 ' Montolivo yaklaşık 25 metre uzaklıktan şutunu ç ; ekti . Ağlara gitmek ü ; zere olan topu kaleci Villar parmaklarının ucuyla ç ; ıkardı .
82 ' Değişikliklerden sonra Paraguay daha ç ; ok rakip yarı sahada gö ; rü ; nmeye başladı .
81 ' Enrique Vera sağ kanatta kullanılan taç ; atışı sonrası topla buluştu . Vera ortasını da yaptı ama Cardozo ' dan ö ; nce Cannavaro topu uzaklaştırdı .
80 ' Pepe sol ç ; aprazdan ceza sahasına doğru sokuldu . Pepe ç ; ok sert vurdu , kaleci Villar sektirmedi .
79 ' Dakikalar azaldıkç ; a , tribü ; nden vuvuzela sesleri artıyor .
78 ' Pepe sol taraftan korneri kullandı . Arka direğe kavisli gelen topu kaleci Villar ç ; ıktı ve aldı .
76 ' Bö ; ylece Paraguay 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu .
75 ' Paraguay ' da sakatlığı bulunan ve oynamasının zor olduğu sö ; ylenen Cardozo oyuna giriyor . Ç ; ıkan isim Lucas Barrios .
74 ' De Rossi sağ kanattan ortasını yaptı . Ceza sahası iç ; inde Camoranesi topu kafayla aşırttı ama kaleci Villar topu kontrol etti .
73 ' Son dakikalarda maç ; ın temposu dü ; ştü ; .
72 ' İtalya ' da ikinci oyuncu değişikliği . Gilardino kenara gelirken ; Di Natale oyuna dahil oldu .
70 ' Camoranesi , Enrique Vera ' ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
69 ' Pepe sağ kanatta topu kazandı . Pepe bekletmeden ceza sahasına ortasını yaptı . Gilardino topu kontrol etti . Gilardino dö ; nü ; p vurdu ama savunma geç ; it vermedi .
68 ' Paraguay ' da ikinci oyuncu değişikliği . Nelson Valdez kenara geldi . Yerine giren isim Santa Cruz .
67 ' Domenico Criscito sol kanatta yine topla buluştu . Criscito ortasını da yaptı ama savunma bu topun ceza sahasına gitmesine izin vermedi .
66 ' Net fırsat kaç ; tı! Lucas Barrios sol kanattan yerden bir top ç ; ıkardı . Ceza sahası iç ; inde , uygun durumda bulunan Santana topu dışarıya attı .
65 ' Paraguay bulduğu golden sonra geri yaslanınca , topu ağlarında gö ; rdü ; .
64 ' Maç ; ta şu ana kadar atılan iki gol de duran toptan!
63 ' Pepe sol taraftan korneri kullandı . Kaleci Villar boşa ç ; ıktı . Arka direkte bulunan De Rossi sağ ayağıyla topu boş kaleye gö ; nderdi .
63 ' GOOL!! GOOLL!! De Rossi .
61 ' Victor Caceres orta sahada Montolivo ' ya yaptığı sert mü ; dahale sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
60 ' Paraguay ' da da bir oyuncu değişikliği var . İlk golü ; n asistini yapan Aureliano Torres kenara gelirken ; Santana oyuna dahil oldu .
59 ' Camoranesi girer , girmez ortasını yaptı . Kale sahası iç ; inde , Pepe ' den ö ; nce kaleci Villar topu iyi kontrol etti .
58 ' İtalya ' da Claudio Marchisio ' nun yerine oyuna Camoranesi girdi .
57 ' Daniele De Rossi ' nin ara pasında Iaquinta topla buluştu . Iaquinta topal birlikte kale sahasıan girdi . Sağ ç ; aprazdan ortasını da yaptı ama kaleci Villar ' ın ü ; zerine .
56 ' İtalya yedek kulü ; besinde bir hareketlilik var . Her an oyuncu değişikliği olabilir .
55 ' Riccardo Montolivo ceza sahası dışından ç ; ok sert vurdu . Kaleci Justo Villar bu zor topu tek hamlede kurtarmayı başardı .
54 ' Yandan dışarıya! Ceza sahasına atılan yerden pası İtalyan savunması uzaklaştıramadı . Enrique Vera sağ ç ; aprazda ö ; nü ; nde kalan topa ç ; ok sert vurdu , direğin dibinden dışarıya .
53 ' Zambrotta sağ kanatta giderken topu soluna aldı . Zambrotta ' nın ceza sahasına yaptığı ortaya Pepe rö ; vaşata ile vurmak istedi ama başarılı olamadı . Aut .
52 ' Aureliano Torres sol taraftan korneri kullandı . Nelson Valdez kafayı vurmak iç ; in yü ; kseldi ama ıskaladı . Sonrasında ise topu savunma uzaklaştırdı .
51 ' Nelson Valdez gitmek isterken Giorgio Chiellini araya girdi ve topu kornere gö ; nderdi .
49 ' İtalya orta sahada pas yaparak atağa ç ; ıkmak istiyor ama Paraguay savunması sert presiyle buna pek fazla izin vermiyor .
48 ' Paraguay ikinci yarıya daha defansif başladı .
47 ' Claudio Marchisio sol kanatta topu sağına ç ; ekti . Marchisio ortasını yaptı , Iaquinta ' dan ö ; nce Paulo Da Silva topu kafayla uzaklaştırdı .
46 ' Bu arada İtalya kalecisi Gianluigi Buffon ikinci yarıda saha yok . Yerine kaleye geç ; en isim Marchetti .
46 ' İkinci yarı Paraguaylı futbolcuların vuruşuyla başladı .

İTALYA 0 - 1 PARAGUAY İLK YARI SONA ERDİ


D . A . İkinci yarıda yeniden gö ; rü ; şmek ü ; zere . . .
D . A . Paraguay duran toptan attığı golle soyunma odasına 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; kle gidiyor .
D . A . Ve ilk yarıda son dü ; dü ; k geldi .
45 ' 4 . hakem 1 dakikalık uzatma oyanacağını gö ; sterdi .
44 ' Gö ; k Maviler ' in ileri uç ; taki iki uzun boylu oyuncusu Gilardiona ve Laquinta şu ana kadar pek etkili gö ; zü ; kmedi .
43 ' İtalyanlar ' ın ilk yarının kalan dakikalarında bir gol bulması zor gö ; zü ; kü ; yor .
42 ' Paraguay duran toptan bulduğu gol sonrasında orta sahada ç ; ok adamla pres yapmaya başladı .
41 ' İlk golü ; n asistini yapan Aureliano Torres bu kez sol kanattan serbest vuruşu kullandı . Ama İtalya savunması hata yapmadı .
40 ' Bu sü ; rpriz gol maç ; ın seyir zevkini değiştirebilir . Ç ; ü ; nkü ; İtalyanlar ' ın gol ve goller bulması gerekecek .
39 ' Paraguay ' ın sol kanattan kazandığı korneri Aureliano Torres kullandı . Kale sahası iç ; inde iyi yü ; kselen Antolin Alcaraz kafayı vurdu ve topu Buffon ' un bakışları arasında ağlara gö ; nderdi .
39 ' GOOLL!! GOOLL!! Antolin Alcaraz .
37 ' İlk yarıda yavaş yavaş son dakikalar yaklaşıyoruz . İki takım da iyice kendi yarı sahasına ç ; ekildi .
36 ' Pepe , sağ kanatta Zambrotta ile duvar pası yaptı . Ama Zambrotta ' nın pası isabetli olmayınca savunma topu ç ; aldı .
35 ' Maç ; ta normal sü ; reye gö ; re son 10 dakika . . .
33 ' Bakalım Borussia Dortmund ' da forma giyen golcü ; oyuncu İtalyanlar ' a da gol atmayı başarabilecek mi?
32 ' Paraguay ' ın Mayıs ve Haziran ayında yaptığı toplamda 3 hazırlık maç ; ında oynayan Lucas Barrios , İrlanda , Fildişi Sahilleri ve Yunanistan ağlarını sarsmayı başarmıştı .
31 ' Montolivo sol taraftan ceza sahasına ortasını yaptı . Pepe arka direğe doğru koşarak kafayı vurdu , kalkan bir ofsayt bayrağı var .
29 ' Marchisio yine korneri kullandı . Ö ; n direğe doğru gelen topu savunma uzaklaştırdı .
28 ' Sol kanattan korneri Claudio Marchisio kullandı . Kale sahası iç ; inde Laquinta ' dan ö ; nce savunma topu yine kornere attı .
28 ' Serbest vuruşu Claudio Marchisio kullandı . Direk kaleye giden topu savunma kornere gö ; nderdi .
27 ' İtalya ' da yine Criscito sol kanatta ilerliyor . Carlos Bonet ' in mü ; dahalesi var ve faul!
26 ' Domenico Criscito sol kanattan hızlı ç ; ıktı ama topu ayağında tutamadı .
25 ' Paraguay bugü ; ne kadar 7 kez katıldığı Dü ; nya Kupası ' nın ilk maç ; larında sadece 1 kez galip gelebilmiş . Paraguay ' nın galip geldiği ilk maç ; 1986 ' da Irak ' a karşı .
24 ' Nelson Valdez ceza sahası yayında topu kontrol etti . Valdez sonrasında topu ayağına dolaştırınca , Cannavaro tehlikeyi uzaklaştırdı .
23 ' Ceza sahası dışından , hafif sağ kanada yakın bir bö ; lgeden serbest vuruşu Pepe kullandı . Arka direğe gelen topa Gilardino ' dan savunma kafayı vurarak , tehlikeyi uzaklaştırdı .
22 ' Aureliano Torres ceza sahası dışında kendisine atılan pasta kaleyi yokladı , Top Buffon ' un bakışları arasında dışarı gitti .
21 ' İtalya kontratakla ç ; ıktı . Montolivo kendi taşıdığı topla rakıp yarı sahaya geldi . Montolivo uzaktan kaleyi yokladı , Villar iç ; in kolay bir top oldu .
20 ' Paraguay ' da Torres korneri Cristian Riveros ile paslaşarak kullandı . Torres topu ceza sahasına ortaladı , Cannavora kafayla uzaklaştırdı . Kısa dü ; şen topa Lucas Barrios vurdu , Buffon ç ; ıkardı .
18 ' Pepe sağ kanattan , ceza sahasıan kavisli bir orta yaptı . Kale sahası iç ; inde top Alberto Gilardino ' yu aştı .
16 ' Gilardino ' nun pasında Iaquinta ceza sahası iç ; inde topu ö ; nü ; ne aldı . Iaquinta iç ; in ofsayt bayrağı kalktı .
14 ' Green Point Stadı ' nda yağmur şiddetini arttırmaya başladı .
13 ' Bu arada Udinese forması giyen Pepe ' nin de ö ; nü ; mü ; zdeki sezon Juventus formasını giyeceğini belirtelim .
11 ' De Rossi ayağa kalktı devam ediyor . Oyun taç ; atışıyla yeniden başladı .
10 ' İtalya ' da , De Rossi yerde kaldı ve oyun durdu .
7 ' Her karşılaşmada olduğu gibi bu maç ; ta da vuvuzela sesleri . Ama diğer maç ; lara gö ; re sesin şiddeti oldukç ; a az .
6 ' Vincenzo Iaquinta sol kanatta topla buluştu . Iaquinta ortasını yapmak istedi ancak savunma buna izin vermedi .
5 ' İlk 5 dakikada geride kalırken maç ; ın temposu dü ; şü ; k olacağa benziyor .
4 ' Simone Pepe sağ kanattan korneri kullandı , ö ; n direğe gelen topu savunma uzaklaştırdı .
3 ' Gianluca Zambrotta sağ kanattan ortasını yapmak isterken savunma topu kornere gö ; nderdi . Maç ; ın ilk korneri .
1 ' Karşılaşma İtalyalı futbolcuların vuruşuyla başladı . İki takıma da başarılar .


Cape Town ' daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı ' nda 21 . 30 ' da oynanacak maç ; ı Benito Archundia ( Meksika ) , Hector Vergara ( Kanada ) ve Marvin Cesar Torrentera Rivera ( Meksika ) yö ; netecek .

MAÇ ; I CANLI İZLEMEK İÇ ; İN TIKLAYINIZ



İTALYA

Buffon
Criscito
Chiellini
Cannavaro
De Rossi
Pepe
Marchisio
Zambrotta
Montolivo
Iaquinta
Gilardinho

PARAGUAY

Villar
Morei
Bonet
Vera
Da Silva
Cacares
Riveros
Torres
Valdez
Lucas
Alcaraz

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile