Italya Basbakan Yardimcisi Tajani Açiklamasi 'Türkiye, Akdeniz'de Stratejik Bir Ortak'

Italya Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Antonio Tajani, Ticaret Bakani Ömer Bolat ile dün gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada “Türkiye, Akdeniz’de stratejik bir ortak” ifadelerini kullandi.

Italya Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Antonio Tajani, Italya’nin Reggio Calabria kentinde dün gerçeklestirilen G7 Ticaret Bakanlari Toplantisi’nda Ticaret Bakani Ömer Bolat ile bir araya gelmisti. Tajani görüsmenin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada Türkiye-Italya iliskilerine degindi. Tajani, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Türkiye, Akdeniz’de stratejik bir ortak. Bakan Bolat’a, Italya’nin her alandaki isbirligini ekonomik konularla baslayarak genisletmek güçlendirmek istedigine dair güvence verdim” ifadelerini kullandi.

Bakan Bolat ise görüsmenin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "G7’ye nazik davetleri için tesekkürlerimizi ilettigimiz Tajani ile ticaret hacmimizin bu sene 30 milyar dolara çikarilmasi yönündeki karsilikli beklentimizi dile getirdik. Sayin Tajani ile en kisa sürede Istanbul’da Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (JETCO) toplantisini 2 ülke is dünyasi temsilcilerinin kapsamli katilimiyla gerçeklestirme hususunda mutabik kaldik” ifadelerini kullanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile