İtalya'da 250 kişi hayatını kaybetti

İtalya'da 250 kişi hayatını kaybetti

İtalya koronavirüsten ölenlerin sayısı 250 kişi daha arttı, ölü sayısı 1266 vaka 17 bin 660 oldu.

Çin'in ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle en çok ölümün yaşandığı ve vakanın tespit edildiği İtalya'da bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 250 kişi artarak 1266'ya, toplam vaka sayısı ise 17 bin 660'a yükseldi.

BİR GÜNDE AÇIKLANAN EN YÜKSEK ÖLÜM

Ülkede, 21 Şubat'ta patlak veren Kovid-19 salgını nedeniyle bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu, başkent Roma'da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı.
Ülkede, mevcut vaka sayısının 17 bin 660'a çıktığını bildiren Borrelli, ölü sayısının düne göre 250 kişi artarak 1266'ya yükseldiğini açıkladı.Öte yandan Borrelli'nin açıkladığı sayı, 'bir günde açıklanan en yüksek ölüm' olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelindeki eczaneler ve gıda tedarikçileri hariç tüm mağazaların kapatılması yönünde talimat vermişti. Conte, daha önce de salgın nedeniyle zor günler geçiren ülke ekonomisi başta olmak üzere ailelerin, işletmelerin ve sağlık sektörünün ihtiyaçları için 25 milyar euroluk kaynak açıklamıştı.

İtalya'da 250 kişi hayatını kaybetti

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI 5'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki görülen koronavirüs vaka sayısının 5'e yükseldiğini ve vakaların hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, koronavirüs zirvesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, burada yaptığı açıklamada 'İlk iki vakamızın belirli bir odağı var, 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek isterim. 5 vakanın tamamı doğrudan birbiri ile bağlantılı' ifadelerini kullandı.
Koca, 'Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak tehdit o kadar zayıflar. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız' dedi.

HİNDİSTAN'DA 81 KİŞİ ÖLDÜ

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da hükümet corona virüsü kapsamında alınan önlemleri genişletiyor

Kilometrekare başına 420 insanın düştüğü ülkede şu ana kadar 81 corona vakası tespit edilirken bir kişi de hayatını kaybetti.

Ancak uzmanlar Hindistan sağlık sistemindeki temel eksikliklere dikkat çekerek corona virüsün ülkede çok hızlı bir şekilde yayılabileceği uyarısını yapıyor.

Yasalar gereği Hindistan asıllı kişiler vizeye ihtiyaç duymadan ülkeye girebiliyordu ancak yeni önlemler onların ülkeye girişini de sonlandırıyor. Hindistan kökenli insanlar ülkeye gelen turistlerin yüzde 50'sini oluşturuyor.

Hindistan hükümeti ilk önlemlerini 5 Şubat'ta açıklamıştı. İtalya, İran, Çin, Güney Kore, Fransa, İspanya ve Almanya'dan gelen kişiler karantinaya alınıyordu. Hükümet geçen hafta salgından en çok etkilenen beş ülke Çin, Güney Kore, İtalya, İran ve Japonya'dan ziyaretleri durdurmuştu.

İtalya'da 250 kişi hayatını kaybetti

PAKİSTAN SINIR KAPILARINI KAPATACAK

Pakistan Dışişleri Bakanı, tüm sınır kapılarını 15 günlüğüne kapatacaklarını açıkladı.

Açıklama, sivil ve askeri liderlerin katıldığı ulusal güvenlik konseyi toplantısından sonra yapıldı.

Dışişleri Bakanı Shah Medmood Qureshi yaptığı açıklamada '15 günlüğüne tüm sınır kapılarının kapatılmasına karar verildi. Uluslararası uçuşlar sadece Karachi, Lahore ve Islamabad havaalanlarından yapılacak' dedi.

Pakistan'da şimdiye kadar 21 corona virüs vakası tespit edildi. Henüz ölen olmadı.

İtalya'da 250 kişi hayatını kaybetti

DSÖ SANAL OLARAK SORULARI YANITLADI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği ve sadece DSÖ yetkilileri ile kendisinin yer aldığı 'sanal basın toplantısı' olarak adlandırılan toplantıda, yazılı, e-posta ve telefonla gelen soruları yanıtladı.

Avrupa'da günlük bildirilen Covid-19 vaka ve ölüm sayısının Çin'i geçtiğine dikkati çeken Tedros Adhanom Ghebreyesus, 'Çin hariç dünyanın geri kalanından bildirilen daha fazla vaka ve ölüm sayılarıyla Avrupa artık Kovid-19 pandemisinin merkez üssü haline geldi.' dedi.

Ghebreyesus, dünya genelinde 123 ülke ve bölgeden 132 bin Covid-19 vakasının bildirildiğini belirterek, '5 bin kişinin hayatını kaybetmesi bir dönüm noktasıdır.' diye konuştu.

Dünyanın sadece Kovid-19'a odaklandığına işaret eden Tedros Adhanom Ghebreyesus, bununla beraber sıtma, AIDS ve daha pek çok hastalıkla günlük mücadele veren ülkeler olduğuna dikkati çekti.

Ghebreyesus, dünyanın neresinde ortaya çıkarsa çıksın hastalıkların insanlığın 'ortak düşmanı olduğu' mesajını verdi, ayrıca ülkelerin Kovid-19'un bulaşma zincirini kırmak için 'virüsü erken tespit etmeleri, insanları korumaları ve tedavi etmeleri' gerektiğini kaydetti.

DSÖ Genel Direktörü ayrıca, Covid-19'un en yaygın olarak görüldüğü ülkelere bakarak, 'Bizde böyle olmayacak' diyen ülkelerin 'ölümcül bir hata yaptığını' ve Covid-19 pandemisinin her ülkede patlak verebileceğini söyledi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 Mart'ta DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen 'pandemi' kararını açıklamıştı.

DSÖ'nün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini, virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayan Ghebreyesus, 'Bundan dolayı Covid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık.' şeklinde konuşmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile