UTİB'den yapılan yazılı açıklamada, birliğin Türk kumaşını dünyaya tanıtma çalışmaları kapsamında oluşturulan heyette, UTİB Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik öncülüğünde 10 firmanın yer aldığı belirtildi.
Türk kumaşları sergisinin açıldığı müzedeki toplantıda konuşan Canik, İtalya'nın bir moda ve marka merkezi olduğunu belirterek, dünyanın 6'ncı en büyük tekstil ithalatçısı İtalya'nın, 2011'de yaptığı 11,7 milyar dolarlık ithalat nedeniyle Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.
Dünyanın en büyük tekstil üreticileri ve mağaza zincirlerinin, Milano, Roma ve Floransa başta olmak üzere İtalya'daki şirketlerle olan ilişkilerini artırdığını ifade eden Canik, ''Tekstil ve hazır giyimde İtalyan malı, lüksü temsil eden güçlü bir imaja kavuştu. Bugün İtalya örneğinde olduğu gibi Türkiye de uzun yıllara dayalı sanayi ve ticaret tecrübesi ile tekstil sektörünü çok üst düzey bir noktaya çıkardı'' diye konuştu.
Toplantıda, Milano Ticaret Ataşesi Semine Uygun, Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk de konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından İtalyan pazarlama uzmanları Federico Parisini ve Francesco Parisini, Türk firmalarına ''İtalyan tekstil pazarına bakış'' hakkında bilgilendirme semineri verdi.
Muhabir: Büşra Nur Özcan
Yayıncı: Kamuran Akkuş
İtalya'daki Da Vinci Müzesi'nde Türk Kumaşı Sergisi
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği bünyesinde oluşturulan Milano Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti, İtalya'nın Milano kentindeki Leonardo Da Vinci Teknoloji Müzesi'nde Türk kumaşlarını sergiledi.