İtalya Siyasi Birliği‘nin 150. Yılını Kutladı

İtalya‘da siyasi birliğin sağlanmasının 150. yılı bugün başta başkent Roma olmak üzere çeşitli kentlerde kutlandı.

İtalya‘nın birliğinin tartışıldığı günlere denk gelen 17 Mart günü iktidar ortaklarından Lega Nord (Kuzey Ligi) Partisi‘nin itirazlarına rağmen resmi tatil günü ilan edildi.

Başkent Roma‘da kutlamalar 16 Mart akşamı başlarken 16 Mart gecesi gece İtalya bayrağına atfen "3 renk" gecesi ilan edildi. Temsilciler Meclisi‘nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano "İtalya tektir" derken 1860‘lardaki gibi başka devletlerin himayesinde 8 ayrı devlet olarak kalmış olmaları halinde bugün tarih sahnesinden silinmiş bulunacaklarını belirtti.

Lega Nord partisi temsilcileri Başbakan Yardımcısı ve parti başkanı Umberto Bossi ve birkaç bakan dışında törene katılmazken, Napolitano‘nun konuşması ardından alkışlara partililer katılmadı,

Bossi ise sıraya yumruğuyla vurarak eşlik etti. Lega Nord‘lular aynı zamanda İtalyan Milli Marşı okunurken aralarında konuşmayı tercih ettiler. Gün içinde Roma kentinde çeşitli törenlere katılan devlet heyetinde Başbakan Silvio Berlusconi zaman zaman alkışlarla zaman zamansa ıslıklar ve "istifa" sesleriyle karşılandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile