Italyan Vekilin Silahi Ates Aldi Açiklamasi 1 Yarali

Italyan milletvekili Emanuele Pozzolo’nun yeni yil partisinde silahinin ates almasi sonucu, 1 kisi yaralandi. Italyan basini, silahi kendisinin ateslemedigini söyleyen Pozzolo’nun üzerinde bir barut kalintisinin olup olmadigina iliskin testlerin yapilmamasi için dokunulmazligini kullandigini yazdi.

Italya’nin Piedmont bölgesinin Rosazza kasabasinda yasanan olayda, Basbakan Georgia Meloni’nin partisi Italya’nin Kardesleri partisi milletvekillerinden Emanuele Pozzolo’nun da katildigi yilbasi partisi tatsiz bitti. Pozzolo, beraberinde getirdigi silahini partiye katilanlara göstermek isteyince olanlar oldu. Partide elden ele dolasan silah “yanlislikla” ates aldi. Olayda bacagindan yaralanan 31 yasindaki bir kisi hastaneye kaldirilirken Pozzolo, silahi partiye kendisinin getirdigini ancak atesleyenin kendisi olmadigini söyledi.



Olaya iliskin sorusturma baslatilirken, kasabada evi bulunan 38 yasindaki Pozzolo, ailesi ile yeni yili kutladiktan sonra yerel saatle 01.00 siralarda söz konusu partiye geçtigini söyledi.

Pozzolo silahi atesleyenin kendisi olmadigini ifade ederken Italyan basini, milletvekilinin üzerinde bir barut kalintisinin olup olmadigina iliskin testlerin yapilmamasi için dokunulmazligini kullandigini yazdi.

Demokrat Parti lideri Elly Schein, Basbakan Meloni’nin harekete geçmesini isteyerek, "Bu yetkin olmayan kisiler, ulusal güvenlik bir yana etrafindaki kisiler için bile bir tehlike olusturuyor" dedi.

Basbakan Meloni henüz konuya iliskin bir açiklama yapmazken, partiden yapilan açiklamada yasanan olayin siyasi bir baglantisinin bulunmadigi aktarildi. Açiklamada, Pozzolo’nun uygun olmayan bir sey yapmis olmasi durumunda gerekli adimlarin atilacagi kaydedildi.

Pozzolo, Italya’nin Kardesleri partisine üye olmadan önce Matteo Salvini’nin Lig partisine üyeydi ve 2022 yilinda milletvekili seçilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile