ITBF'nin 100. Yila Armagani Olan 9 Kitap Tanitildi

ITBF'nin 100. Yila Armagani Olan 9 Kitap Tanitildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin (ITBF) Cumhuriyet’in 100. Yilina armagan olarak çikarttigi kitaplari tanitti.



Prof. Dr. Ismail Çetisli Konferans Salonu’nda yapilan törende Kazak geleneginde bulunan “tusav keser” ya da “köstek kesme” olarak isimlendirilen gelenek gerçeklestirildi.

ITBF’nin Cumhuriyetin 100. Yilinda önemli etkinlikler yaptigini söyleyen Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin, bunlar içerisinde kaleme alinan kitaplar dolayisiyla editörleri ve yazarlari tebrik ettigini, yapilan bu çalismalarin kurumsal hafizanin olusumu için çok önemli oldugunu belirtti.

Cumhuriyetin 100. Yilda tarihte pek rastlanilmayan olaylarla karsilasildigini ifade eden Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yasemin Beyazit “Tarih bize gösteriyor ki bu topraklarda yasamak var olmaya çalismak bedel istiyor. Cumhuriyetimizin 100. yilinda fakülte olarak yogun bir faaliyet içerisindeydik. Bölümlerimiz nitelikli, kapsamli paneller, konferanslar ve ögrenci sempozyumlari gerçeklestirdi. Konferanslar, paneller çok önemli olmakla birlikte fakülte olarak asil kalici eserlerimiz kitaplarimiz olacaktir. Bu anlayisla sene basindan itibaren hummali bir çalismaya giristik ve 100. yila armagan kitaplar hazirladik. Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanligi olarak 100. yila armagan için hazirladigimiz ‘Sosyal Bilimlerde Cumhuriyetin Birikimi ve Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ isimli kitabimizda sosyal bilimlerde cumhuriyetin birikimini ortaya koymayi hedefledigimiz gibi fakültemizin, bölümlerimizin tarihçesini, üretilen lisansüstü tezleri inceleyerek 30 yilimizin bir bilanço degerlendirmesi yapmak istedik. Kitabimiz fakültemizin, bölümlerimizin kimler tarafindan, nasil, hangi anlayislarla, hangi hedeflerle kuruldugunu, nasil gelisip büyüdügünü, neler ürettigini, hangi noktaya gelindigini tespit etmeye çalismistir” dedi.



Fakülte kitabi haricinde bölümlerden de kitaplar hazirladiklarini ifade eden Prof. Dr. Beyazit, “Fakülte kitabimiz disinda bölümlerimizden Arkeoloji, Cografya, Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyati bölümlerimiz de 100. Yila armagan kitaplari hazirladilar. 2023 yili mezuniyet töreninde yaptigim konusmada etkinliklerimiz ve kitaplarimizla 100. yil için tarihe önemli bir not düsecegimizi belirtmistim. Fakültem hazirlanan 9 kitap ile bu sözümü mümkün kildi, bugün bunun mutluk ve gururunu tasiyorum, fakültemizin potansiyelinin, müktesebatinin çok güçlü oldugunu, bölümlerimiz arasindaki irtibati, is birligini gelistirerek, sahip oldugumuz çalisma barisini koruyarak ve üretecegimiz yeni projelerle çok daha iyi noktalara ulasacagimiza inancimin tam oldugunu belirtmek isterim. 100. yil için yapilan etkinliklerimizle, yazilan 9 kitabimizla tüm akademik ve idari personelimin “Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin bir üyesi” olma bilinciyle, kuruma aidiyet duyarak çalistiklarini görmek bizleri çok mutlu etmistir. Bayragi bizlerden devralacak yetisen genç nesil akademisyenlere büyük görevler düstügünü, sadece bireysel basarinin degil kurumsal basarinin da çok kiymetli oldugunu belirtmek isterim. Bugün söylediklerimi mümkün kilan bölüm baskanlarimiz, editörlerimiz ve hocalarimiza hassaten tesekkürlerimi sunuyorum. Son olarak bizleri destekleyen ve yüreklendiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, törenimize katilim gösteren Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Durmus Akalin’a, dekan yardimcilarima, idari personelime ve bugünümüze taniklik eden sizlere gönülden tesekkür ederim. Akif’in dedigi gibi ‘Bu safaklarda yüzen al sancak, hiç sönmeyecek’ eger biz çalisirsak ve fedakârlik gösterirsek Nice 100 yillara, sag olun, var olun” ifadelerini kullandi.

Törende editör ve yazarlar, kitaplarinin tanitimlarini gerçeklestirdiler. Kitaplarin akademik hayata takdimi gerçeklestirildikten sonra, kitap editörlerine, yazarlarina tesekkür belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile