İtfaiye Haftası kutlamalarında tulumbacılar ilgi odağı oldu

Düzce'de düzenlenen İtfaiyeciler Haftası etkinliklerinde halen çalışır durumda olan tulumbalarıyla yangın söndürme gösterisi yapan tulumbacılar ilgi o

Düzce'de düzenlenen İtfaiyeciler Haftası etkinliklerinde halen çalışır durumda olan tulumbalarıyla yangın söndürme gösterisi yapan tulumbacılar ilgi odağı oldu.

İtfaiyeciler Haftası etkinlikleri Düzce'de renkli görüntülerle başladı. Düzce Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikler kapsamında mehter takımının çaldığı marşların ardından İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen bir konuşma yaptı. Yangın ve diğer tabi felaketlerde kullanılmak üzere itfaiyenin istediği malzeme ve ekipmanları temin eden Belediye Başkanlığı ve personeline teşekkür ederek konuşmasına başlayan İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen vatandaşlara da uyarılarda bulundu. İşleyen, Yangınlarda meydana gelen zarardan çok daha az maliyetle yangın söndürme ekipmanlarının alınmasının önemine değindi.

İtfaiye amiri Mehmet Polat'ın itfaiyeciliğin tarihçesi hakkında bilgiler vermesinin ardından, tulumbacıların yangına gidişi ve müdahalesini canlandıran gösteri yapıldı. Halen çalışır durumda bulunan tulumbanın yangını söndürmesi vatandaşlar tarafından alkışla karşılandı. Gösterinin ikinci bölümünde ise modern cihazlarla yangınlar nasıl müdahale edildiği uygulamalı olarak gösterildi.

Gösterinin Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri daha sonra mehteran eşliğinde İstanbul Caddesi'ne çıkarak Anıt Park'a kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Düzce İtfaiyesi araçlarının da katıldığı kortejde yer alan tulumbacılar vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile