Itfaiyeci Baba-Kiz Birlikte Görev Yapiyor

Itfaiyeci Baba-Kiz Birlikte Görev Yapiyor

Edirne’de itfaiyeci baba-kiz birlikte görev yapmanin mutlulugunu yasiyor.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yasayan Sila Altiparmak (19), babasi Cengiz Altiparmak (49) gibi itfaiyeci olmak istedi. Küçük yaslarindan beri itfaiye müdürlügüne giderek babasinin çalismalarini izleyen, zaman zamanda itfaiyeci kiyafetleri giyen Sila, ’Gelecegin Itfaiyecisi’ olarak taninmaya basladi.

Babasinin ’Bir evde bir itfaiyeci yeter, bu bölümü okumani istemiyorum’ demesi, Sila’yi hayalinden vazgeçirmedi. Ailesinden gizli açik ögretim üzerinden Acil Durum ve Afet Yönetimi okumaya baslayan Sila, simdi ise babasinin yaninda staj egitimi görmeye basladi.

Kizinin çok küçük yaslarda itfaiyecilige ilgi duydugunu söyleyen 27 yildir itfaiyecilik yapan Cengiz Altiparmak, kizinin itfaiyeye geldiginde itfaiyeci ekipmanlarini giydigini ve çok mutlu oldugunu söyledi.

Stajyer de olsa kiziyla beraber görev yapmanin gururunu yasadigini anlatan Altiparmak, "Yillar sonra kizimla ayni cephede düsmana karsi mücadele etmenin gururunu yasiyorum" ifadelerine yer verdi.

Itfaiyecilige ilgisinin küçük yaslarda basladigini söyleyen Sila Altiparmak da, meslege olan sevgisini ve okul sürecini su sözlerle anlatti:

"Babam itfaiyeye göreve giderken ben de uyaniyordum ve babamla gitmek istiyordum. Buraya geldigim zamanlar ekiplerin yangina çikislarini izliyordum. Itfaiyecilige olan sevgim küçük yaslarda basladi.

Babam ’Bir ailede bir itfaiyeci yeterli’ diyerek, itfaiyeci olmama izin vermedi. Ailemden gizli olarak üniversitesi de açik ögretim üzerinden Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümünü okudum. Su an stajyer olarak babamla ayni müdürlükte görev yapiyoruz. Stajimin tamamlanmasiyla babamla omuz omuza çalismanin hayalini kuruyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile