Itfaiyeden Teleferikte Nefes Kesen Tatbikat

Itfaiyeden Teleferikte Nefes Kesen Tatbikat

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kartepe Teleferiginde metrelerce yükseklikte güvenli çalisma ve kurtarma tatbikati gerçeklestirdi.

Ülke çapinda hizmet veren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, vatandaslara daha etkin ve kesintisiz acil durum hizmeti verebilmek adina kendini gelistiriyor ve bilgi birikimini her geçen gün arttiriyor. Bu çerçevede Kartepe Teleferiginde ihtimal dahilinde olan acil durum planlari bünyesinde Itfaiye ve Ulasimpark personeli yüksekte güvenli çalisma ve kurtarma egitimi aldi. En son teknolojiye ve kendi güvenlik sistemlerine sahip Kartepe Teleferigindeki egitimin ardindan tatbikat gerçeklestirildi.

24 personelle gerçeklesen egitim adeta nefes kesti. Senaryo geregi teleferik sepetleri iki direk arasinda içinde insanlar varken durdu. Itfaiye personeli iki direk arasinda kalan kabin içerisindeki yolculari kurtarmak için tasiyici tellerden kabine ulasim sagladi. Gerekli önlemleri alan itfaiye ekipleri kabin içerisinde kalan vatandaslari basarili bir sekilde tahliye etti.

“Kartepe Teleferigi kurtarmaya gerek birakmayacak bir sisteme sahip”

Egitim ve tatbikat faaliyeti hakkinda bilgi veren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi Itfaiye Egitim Birim Amiri Recep Yayla, “Kocaeli Itfaiyesi olarak teleferik yapisinin arama kurtarma açisindan 2 asamali bir bakisimiz var. Birincisi teleferigin arama kurtarma yapisinin incelenmesi, ikincisi ise olusabilecek durumlarin degerlendirilmesi ve kurtarma senaryolarina geçilmesi. Teleferik konusunda risk analizimizi yaptik. Kartepe Teleferigi kurtarmaya gerek birakmayacak bir sisteme sahip. Teleferik sisteminde kabinde insan kalmasinin en büyük nedenlerinden birisi elektrik kesintisi. Bunun için proje içerisinde biri dizel yakitli olmak üzere 4 jeneratör var. Telin raydan çikmasina karsida önlemler alindi. 5 sensörlü bir sisteme sahip. Bunlara ragmen teleferikte bir sikinti olusmasi zor bir ihtimal fakat biz itfaiyeciler olarak her sarti degerlendirmeli ve her senaryoya karsi hazir olmamiz gerekiyor. Bunun için bugün Kuzuyayla Teleferik istasyonunda egitim ve tatbikat faaliyeti gerçeklestiriyoruz’’ dedi.



“Her olaya karsi hazir olmaliyiz”

Ihtimal dahilinde ki tüm olaylara hazir olmalari gerektigini belirten Yayla, “Arkadaslarimiz; günlük, haftalik ve aylik bakimlar yapiyor. Bu bakimlari güvenli bir sekilde gerçeklestirmeleri için yüksekte güvenli çalisma ve kurtarma egitimi aldilar. Bizim en yakin ekibimizin buraya gelerek tüm hazirliklari tamamlamasi 8 ila 10 dakika arasinda. Bizim arkadaslarimiz gelene kadar teleferigin kendi personeli gerekli güvenlik önlemlerini almis olacak. Biz bu egitimlere farkli günlerde devam edecegiz. Her olaya karsi hazir olmaliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile