Itfaiyeden Uygulamali Egitim

Itfaiyeden Uygulamali Egitim

Mugla Itfaiyesi, Bodrum’daki itfaiye gönüllüleri ve Mugla 911 üyelerine, sismik dinleme cihazi ile enkazda arama egitimi verdi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi yangin, su baskinlari, arama kurtarma gibi acil durumlarda mücadele gücünü arttirmak, sivil vatandaslari da bilgilendirerek ekibe dâhil etmek için gönüllü itfaiyeci egitimleri baslatmisti. Mugla genelinde egitim alan 75 vatandas, itfaiye gönüllüsü oldu.

Kendi imkanlari ile sismik dinleme cihazi alan Bodrum’daki itfaiye gönüllülerinden Mustafa Ünlü’nün girisimleri ile itfaiye gönüllüleri ve Mugla 911 Arama Kurtarma ve Arastirma Dernegi üyelerine cihaz ile ilgili uygulamali egitim verildi.

Mugla Itfaiyesi’nin cihazi ve Bodrum itfaiye gönüllüsü Mustafa Ünlü’nün sismik dinleme cihazi ile yapilan egitime yaklasik 50 kisi katildi.

Itfaiye çavusu Muhammet Kara tarafindan cihazlarin tanitimi, nasil çalistigi ve dinlemenin nasil yapildigi detayli olarak anlatildi.

Mugla Itfaiyesi’nin 2020 yilindaki Izmir Depremi ve geçen Subat ayindaki Kahramanmaras merkezli depremlerde kullandigi ve arama kurtarmaya büyük katki sagladigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile