İthal Hayvanlar

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ithal edilen 16 bin canlı hayvandan 88 tanesi Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası'na teslim edildi.

  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Macaristan ve Uruguay ' dan ithal etilen canlı hayvanlardan ilk parti Türkiye ' ye giriş yaptı . Macaristan ' dan 3 TIR ' la getirilen 88 adet Smental , Limuzin ve Şarole cinsi 88 adet canlı hayvan Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası ' na indirildi . Bakanlık tarafından yapılan ithalat ile 8 bin adet Macaristan ' dan 8 bin adet Uruguay ' dan olmak üzere 16 bin adet canlı hayvan Türkiye ' ye gelecek .
Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya ve kurum yöneticileri , Macaristan ' dan gelen ilk ithal hayvanları inceledi . Hayvanlar 24 saat bekletildikten sonra kombinada kesilerek etleri pazara sunulacak . Ortalama 572 kilo ağırlıkta olan bir hayvanın 350 kilogram et vereceği belirtildi .
Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya , Macaristan ' dan 88 adet ilk ithal hayvanların geldiğini belirterek , " 16 bin ithal hayvanın ithalatı başladı . Sakarya kombinasına 5 bin hayvan gelecek . Ayın 14 ' ünde besi materyali etçi ırk ihalesi yapılacak . 6-10 aylık 170-280 kilogram ağırlıktaki hayvanlar besicilere verilecek " dedi .
İTHALAT ÇÖZÜM DEĞİL
Et Balık Kurumu kombinasında ithal hayvanlara bakmaya gelen besici Mehmet Adıgüzel , hayvan ithalatına karşı olduklarını belirterek , " Bundan ülke hayvancılığı ne kazanacak ne kaybedecek . Bundan üretici ne kazanacak tüketici ne kazanacak . Tüketici lehine ilk etapta az bir şey olabilir . Ama bundan ülke olarak kaybedeceğiz . İthalat çözüm değil " diye konuştu .
( İÇ-İÇ-HO-Y )

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile