İthal hayvanlar Türkiye'de

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan 16 bin canlı hayvandan 88'i hafta sonu Türkiye'ye getirildi.

  Besiciler , Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası ' na teslim edilen hayvanları gö ; rmeye geldi .

İhaleyi kazanan firma , Macaristan ' dan ve Uruguay ' dan ' Smental ' , ' Limuzin ' ve ' Şarole ' cinsi 88 bü ; yü ; kbaş hayvanı hafta sonu 3 TIR ' la Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası ' na getirdi .

Et Balık Kurumu Sakarya Et Kombinası Mü ; dü ; rü ; Muharrem Uç ; ar , 16 bin hayvan ithal edileceğini hatırlatarak , &ldquo ; Bakanlık tarafından yapılan ithalatla 8 bini Macaristan ' dan , 8 bini de Uruguay ' dan olmak ü ; zere toplam 16 bin canlı hayvan Tü ; rkiye ' ye gelecek . Bu hayvanlardan yaklaşık 4 bini Sakarya Kombinası ' na , diğerlerleri ise İstanbul Kombinası ' na bırakılacak . Hayvanlar bir gü ; n dinlendirildikten sonra kesilecek&rdquo ; dedi .

Et Balık Kombinası ' na ithal hayvanların getirildiğini ö ; ğrenen Sakaryalı besiciler kombinaya gelerek hayvanları gö ; rdü ; . Besici Abbas Beylibey , ithal hayvanların yerlilere gö ; re daha bü ; yü ; k olduğunu sö ; yleyerek , &ldquo ; Bu hayvanlara ne yediriyorlar merak ediyorum&rdquo ; dedi .

Yarın kesilecek olan itha hayvanların herbirinin 550 ile 600 kilo arasında geldiği ve ortalama 350- 375 kilo et verdiği belirtildi .

DHA
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile