İtkib Gezici Eğitim Merkezi, İşsiz Gençleri Bekliyor

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine kente gelen İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Gezici Eğitim Merkezi, Samsun yolundaki fuar alanında işsiz gençleri ücretsiz olarak meslek sahibi yapmaya devam ediyor

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine kente gelen İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Gezici Eğitim Merkezi, Samsun yolundaki fuar alanında işsiz gençleri ücretsiz olarak meslek sahibi yapmaya devam ediyor.
Gerek işsizlikle mücadele eden insanlara iş ve gelir imkanı oluşturmak gerekse hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için geliştirilen ve Türkiye'de üretilmiş en etkili mesleki eğitim çözümlerinden biri olan İTKİB Gezici Eğitim Merkezleri, ''Yerinde Eğitim Yerinde İstihdam'' sloganıyla Çorum'daki işsiz gençler ve firmalara büyük fırsatlar sunuyor.
Bugüne kadar İstanbul'un çeşitli semtleriyle Anadolu'da da Giresun, Yozgat, Gümüşhane, Malatya, Şanlıurfa, Batman, Merzifon, Isparta, Sakarya gibi kalkınmada öncelikli illere giderek yöre halkını hazır giyim sektörüne kazandıran projenin yeni durağı olan Çorum'daki ilk kurs 5-30 Nisan tarihleri arasında tamamlanmıştı. 13 kişinin eğitim aldığı ilk kursta, başarılı olan kursiyerlere İTKİB'den onaylı sertifika verildi. Halen ikinci kursun devam ettiği merkezde 7 Haziranda başlayan üçüncü kurs da sona erdi.

Gezici Eğitim Merkezi Eğitmeni Serkan Yalçın tarafından verilen eğitimlerin yenisi Ağustos ayı içerisinde açılacak. İşsiz gençlerin ücretsiz olarak meslek sahibi yapılması amacıyla hizmet veren merkeze kayıt yaptırmak isteyenler, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile fuar alanındaki Gezici Eğitim Merkezine başvurabilecek.

GEZİCİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ NEDİR?
Türkiye'de toplam 5 adet olan ve Anadolu'da il il gezen İTKİB'in Gezici Eğitim Merkezleri, hiç çalışmamış kadınlara ve işsiz gençlere büyük fırsatlar sunuyor. Belirli periyotlarda kalkınmada öncelikli ve tekstil sektörünün geliştiği şehirleri gezerek işsizlere eğitim veren merkezler, vasıfsız kişilere 20 gün içerisinde ücretsiz olarak meslek kazandırıyor. 2001'den beri yürütülen proje kapsamında bugüne kadar toplam yaklaşık 13 bin vasıfsız insan, bu merkezler vasıtasıyla eğitildi ve yarısı da işe
yerleştirildi.
Üretim disiplini içinde eğitimin verildiği merkezlerde, kursiyerlere hazır giyim üretiminin alt kademe bantları için gerekli donanım kazandırılıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile