ITO Baskani Avdagiç Açiklamasi 'Faiz Artisi Dezenflasyon Sürecinin En Etkili Silahi, Ancak Yegane Silahi Da Degil'

ITO Baskani Avdagiç Açiklamasi 'Faiz Artisi Dezenflasyon Sürecinin En Etkili Silahi, Ancak Yegane Silahi Da Degil'

ITO Baskani Sekib Avdagiç, “Para politikasindaki sikilik, maliye politikasiyla desteklenmedigi sürece, enflasyonla mücadele programi sinirli kalabilir. Bu nedenle para ve maliye politikasinin uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapisal reformlara önem verilmeli" dedi.

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, Oda’nin Subat ayi Meclis toplantisinda yaptigi konusmada is dünyasindaki gelismeleri degerlendirdi. Avdagiç, “Faiz artisi dezenflasyon sürecinin en etkili silahi, ancak yegane silahi da degil. Para politikasindaki sikilik, maliye politikasiyla desteklenmedigi sürece, enflasyonla mücadele programi sinirli kalabilir. Bu nedenle para ve maliye politikasinin uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapisal reformlara önem verilmeli” ifadelerini kullandi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi Baskanligi’na atanan Fatih Karahan’a basarilar dileyen Avdagiç, “Biz Sayin Karahan’in baskanliginda Merkez Bankasi’nin ülkemize ve is dünyamiza kalici kazanimlar saglayacagina inaniyoruz. Merkez Bankasi’ndaki baskanlik degisim süreci, yanlis anlamalara meydan vermeyecek sekilde dogru bir iletisimle yönetildi. Baskan degisikliginin politika degisikligi ile iliskisinin bulunmadigi yönündeki kararlilik beyanlari, piyasalara güven verdi” dedi.

"Terör saldirilarinin birbiri ardina gelmesinin rastlanti olmadigi çok açik”

Avdagiç, Meclis konusmasinda son dönemde gerçeklestirilen terör saldirilarina da dikkat çekti. Avdagiç, “Çaglayan Adliyesi önünde gerçeklestirilen terör saldirisini lanetliyorum. Sariyer’deki Santa Maria Italyan Kilisesi’ne yönelik saldiriyi telin ediyorum. Bu olaylar, Fatih Camii imamina saldiri ile baslamisti. Bütün ülkemizin huzurunu hedef alan saldirilarin birbiri ardina gelmesinin rastlanti olmadigi çok açik” ifadelerini kullandi.

Avdagiç, “Is dünyasi olarak sunun altini çizmek isterim. Terör örgütlerini masa gibi kullanip, Türkiye’de kaos olusturmak isteyenler, bunu asla basaramayacaklar. Dün oldugu gibi bugün de teröristlere karsi kenetlenip bir ve beraber olacagiz, hedeflerine ulasmalarina asla izin vermeyecegiz. Türkiye’nin büyüklügü ve milletimizin kararliliginin bu saldirilari akim birakacagindan zerrece süphem bulunmuyor” dedi.

“Seçilecek her belediye baskanindan, beldelerini depreme hazirlamalarini bekliyoruz”

6 Subat Kahramanmaras depremlerinin birinci yilinin geride kaldigini kaydeden Avdagiç, “Milletimizin ve devletimizin gayretiyle bölgemiz yeniden imar edilmeye baslandi. Bunun somut sonuçlarini ilk etap deprem konutlarinin teslim törenlerinde gördük. Açilan kamu hizmet binalarinda gördük. Bu illerimizin hepsi, tahmin edilenden daha kisa sürede ayaga kalkacak, imariyla olasi depremlere karsi bizim iftiharimiz olacak” diye konustu.

‘Istanbul ve depreme hazir olma’ konusunun üzerinde israrla durduklarini vurgulayan Sekib Avdagiç, “31 Mart’ta Mahalli Seçimler yapilacak. Is dünyasi olarak, hangi partiden olursa olsun, seçilecek her belediye baskanindan; Türkiye’nin deprem bölgesinde oldugu gerçegini unutmadan, beldelerini depreme hazirlamalarini, bu yöndeki tedbirleri hayata geçirmelerini istiyor ve bekliyoruz. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de depreme karsi hazirlikli olmadan gerçek anlamda “sürdürülebilir bir kalkinmanin” mümkün olmayacaginin altini bir kez daha çiziyorum” dedi.

Avdagiç, Istanbul’da, bütün yerel yöneticilerin deprem teyakkuzu içinde olmalari gerektigini vurguladi. Avdagiç, söyle devam etti: “Istanbul’da yasal olarak belediye teskilatinin kuruldugu 1855 yilindan beri belediyelerimiz ’belde halkini koruyup huzur ve sükûn içinde yasatma’ göreviyle vazifelendirilmistir. 2024 yilinda da belediyelerimizden ve baskanlarimizdan ayni seyi yani deprem teyakkuzu içinde olmalarini istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile