İttifak Ateşini Isparta‘da Yaktılar

12 Haziran‘da yapılacak 24. dönem milletvekili seçimleri öncesi, dört partinin Isparta il teşkilatları ittifakta görüş birliğine vardı. Türkiye Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi‘nin il başkanları, bu adımın Genel Merkezlere ve diğer illere örnek olmasını istediler.

12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne girmek isteyen Türkiye Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi arasında ittifak arayışı sürerken, bu partilerin Isparta teşkilatları birlikte hareket kararı aldı. Partilerin il başkanları, ilk kez Isparta‘da alınan bu kararı kamuoyuna duyurdu. İl Başkanları, Genel Merkezlerin Isparta‘da atılan bu adımı daha ileriye götürmelerini isterken, ülke genelinde bir ittifak sağlanamasa bile Isparta‘da bu birlikteliği

sağlamaya kararlı olduklarını bildirdi.

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman Akyüz, BBP İl Başkanı Özcan Battal, İttifak adımına ilişkin Aktif Gazeteciler Derneği‘nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk sözü Demokrat Parti‘den Hüseyin Dede aldı. Dede, bir süredir merkez sağda ittifak yapma çalışmalarına ivme kazandırmak için TP, BBP, DP ve Saadet Partisi ittifakını hazırladıklarını açıkladı. Bu ittifakın Genel Merkezlere iletileceğini kaydeden Dede, şöyle

konuştu: "Milletimiz iktidara alternatif çıkmasını istemektedir. Ülke sekiz yıldır kötü yönetilmektedir. Refah-Yol dönemindeki Hükümetin özverili çalışmaları sonucunda milletimiz refah içinde yaşamaktaydı. Merkez Sağ seçmeni Meclis‘teki diğer partilere teveccüh göstermemektedir. Biz milletimize alternatif bir oluşum sunarak merkez sağı yeniden iktidar yapma yolunda ilk adımı Isparta‘da atıyoruz. Buradan Genel Merkezlerimize ve diğer il teşkilatlarına mesaj vermekteyiz. 12 Haziran seçimleri milletimiz için

çok önemli. Lütfen ittifak için gayret gösterelim ve bunu sağlayalım. Çünkü, memleketin ve milletin bu ittifaka ihtiyacı var. Bunun temelini Isparta‘da atıyor ve haklı gururunu yaşıyoruz."

96 RUHUNU MECLİS‘E TAŞIMAK İSTİYORUZ

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay da, tabanın sesini Ankara‘ya ilettiklerini söyledi. 1996 ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini belirten Gençay, sözlerine şöyle devam etti: "O dönemde Refah-Yol Hükümeti döneminde Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener Maliye Bakanı idi. BBP ise Hükümet‘i desteklemişti. Bugün Meclis‘teki partiler Meclis‘te kalmak için siyaset yapıyor, alternatif üretmiyorlar. Seçimlerde yüzde 10 barajı zaten bizim girmememiz için konuldu. Şimdi ittifakı sağlayıp baraj

engelini aşmak istiyoruz. Şahsi menfaatler için değil Isparta ve ülke menfaatleri için bir araya geldik. Çünkü halk alternatif istiyor"

ISPARTA İTTİFAKTA ISRARLI

Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman Akyüz de "Biz temeli attık çatıyı kurmak Genel Merkezlere kaldı. Bu ittifakın gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.

BBP İl Başkanı Özcan Battal da büyük birliktelikten yana olduklarını aktardı. 96 ruhunu BBP‘nin desteklediğini anımsatan Battal, şunları söyledi: "Yaptığımız mitinglerde milletin nabzını tuttuk. Halk, seçim sisteminin bizim aleyhimize olduğunu oyların bizlere verilmesine rağmen başka partilerin o kişileri temsil ettiğini söyledi. Çatı tartışması olmadan şimdi bu birliği sağlamak istiyoruz. Bu seçimde engelleri büyük birliktelikle aşabiliriz."

Battal, Genel Merkezlerin ittifak sağlayamaması halinde Isparta‘da yine ittifaka gidilecek mi? sorusuna şöyle karşılık verdi: "Biz Isparta‘da birlikteliği ciddi düşünüyoruz. Genel Merkezler bünyesinde ittifak sağlanamasa bile Isparta‘da ittifakı sağlamak istiyoruz."

İl başkanları, hangi partinin çatısı altında ittifak sağlanacağına ilişkin soruya ise, "Çatı konusunda belirginlik yok. Ama hangi çatı altında olursa olsun kararımız sürecek" dediler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile