ITÜ'den yapilan açiklamaya göre, 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan tercihler 5-13 Agustos tarihleri arasinda yapilacak. Gençler idealleri ve yetenekleri dogrultusunda en dogru seçimi yapmaya çalisirken, mezuniyet sonrasi is bulup bulamayacaklari sorusu tercihlerde etkili olacak.
Açiklamada görüslerine yer verilen ITÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sule Itir Satoglu, 2021 tercih döneminde, "ITÜ ile farkini ortaya koy" mottosuyla ilerlediklerini ifade etti.
ITÜ'yü tercih eden ögrencilerin bireysel ve akademik basarilarini, is dünyasi odakli girisimlerin sinerjisiyle inovatif bir boyuta tasidiklarini belirten Satoglu, "ITÜ mezunlari arasinda en yüksek istihdam oranina sahip bölümlerimiz matematik mühendisligi, bilgisayar mühendisligi, elektronik ve haberlesme mühendisligi. Istihdam yüzdeleri fakülte bazinda degerlendirildiginde istihdam orani en yüksek fakültemiz ise Bilgisayar ve Bilisim Fakültesi." degerlendirmesini yapti.
Satoglu, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Sarik Tara, Sekib Avdagiç, Nail Olpak, Zeynep Bodur Okyay, Erol Bilecik, Ismail Gülle gibi is ve siyaset dünyasinin önemli isimlerinin ITÜ'den mezun oldugunu hatirlatti.
- ITÜ'den girisimcilik ve staj imkanlari
Satoglu, ITÜ'nün is dünyasina yönelik isbirlikleri, 2021-2022 akademik yilinda ortalamasi 3.00'ün üzerindeki ögrencilerin katilabilecegi, lisans ve yüksek lisans sürecini bir arada yürütmeye olanak taniyan MasterBee programinin yani sira girisimcilik ve staj imkanlariyla ögrencilerine farkli bir gelecek insa ettigine dikkati çekti.
ITÜ'yü tercih eden ögrencilerin bireysel ve akademik basarilarinin, is dünyasi ile gerçeklestirilen isbirlikleri ile inovatif bir boyuta tasindigini vurgulayan Satoglu, 2019-2020 mezunlarinin genel istihdam oraninin yüzde 66,04 oldugunun altini çizdi.
ITÜ'nün 14 fakültede, 86'si lisans ve 13'ü uluslararasi ortak lisans programi olmak üzere toplam 99 lisans programi bünyesinde bulundurdugunu kaydeden Prof. Dr. Satoglu, "Istihdami en yüksek üç bölümün yüzde 87,18 ile matematik mühendisligi, yüzde 80,82 ile bilgisayar mühendisligi ve yüzde 79,34 ile elektronik ve haberlesme mühendisligi oldugu görülüyor. Istihdam orani en yüksek olan fakülte ise yüzde 79,75 ile Bilgisayar ve Bilisim Fakültesi." açiklamasini yapti.
Istanbul Ayazaga, Taskisla, Maçka, Tuzla ve Gümüssuyu'ndaki 5 yerleskede faaliyet gösteren ITÜ'de 13 fakülte, 7 enstitü, 26 uygulama arastirma merkezi ve 10 merkez bulunuyor.
ITÜ'nün 2019-2020 Mezunlarinin Genel Istihdam Orani Yüzde 66,04
Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sule Itir Satoglu, 2019-2020 mezunlarinin genel istihdam oraninin yüzde 66,04 oldugunu bildirdi.