ITÜ ZES ARIBA Ve Osmangazi Üniversitesi Mavera Ekipleri Eskisehir'de Bulustu

ITÜ ZES ARIBA Ve Osmangazi Üniversitesi Mavera Ekipleri Eskisehir'de Bulustu

ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibi, Eylül 2022 tarihinde Belçika’da katilacagi solar arabalari yarisi ‘iLumen European Solar Challenge’ öncesi, günes arabasi ‘ARIBA ZES X’ ile çiktigi Türkiye turu kapsaminda Osmangazi Üniversitesi bünyesinde kurulan Mavera Teknoloji Takimi ile bir araya geldi.



Zorlu Enerji, toplumun önemli yapi tasi olan üniversiteli gençler basta olmak üzere tüm paydaslarinin sürdürülebilirlik odakli çabalarina destek vermeye devam ediyor. Daha iyi bir dünya için çalismalarini sürdüren sirket, ZES (Zorlu Energy Solutions) yeni nesil markasi ile destekledigi ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibi ile Osmangazi Üniversitesi Mavera Teknoloji Takimi’ni, faaliyet bölgesi olan Eskisehir’de bir araya getirdi.

Osmangazi Üniversitesi Mavera Teknoloji Takimi, ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibini agirladi

Sirketin sanayi-üniversite birlikteligine örnek teskil edecek kapsamli bir isbirligine imza atarak ana sponsoru oldugu ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibi, Eylül 2022 tarihinde Belçika’da düzenlenecek ve dünyanin farkli ülkelerinden çok sayida takimin katilacagi solar arabalari yarisi ‘iLumen European Solar Challenge’de Türkiye’yi ‘ARIBA ZES X’ günes arabasi ile temsil edecek. ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibi, Belçika’daki yarislar öncesinde hem arabayi test etmek hem de sürdürülebilirlik alaninda farkindalik olusturmak amaciyla toplam bin 300 km’lik Türkiye Turuna çikti. Istanbul’dan yola çikan ekip ilk olarak Bursa’ya ugradi ardindan da Eskisehir’de Osmangazi Üniversitesi Mavera Teknoloji Takimi ile bulustu.

Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende Direktörü Cihan Tunç Ertunç’un katilimiyla gerçeklestirilen bulusmada Türkiye’nin iki önemli üniversitesinin gençleri, aralarinda bilgi paylasimi ve tecrübe aktariminda bulundular. Türkiye’de Ar-Ge, inovasyon ve yüksek teknoloji pesinde kosan, dünyayla yarisma yetenegine sahip bir üniversite gençligi oldugunun altini çizen Cihan Tunç Ertunç, sunlari söyledi: “Sirket olarak sürdürülebilir bir dünyanin mimari gençlerimizin bilim temelli çabalarini desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Ögrencilerin Ar-Ge ve inovasyon odakli ortaya koyduklari çaba ve ürünler kadar ögrenme yolundaki kazanimlarini da önemsiyoruz. ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibi ve Osmangazi Üniversitesi’nin ilk elektrikli araç takimi olan Mavera Teknoloji Takimi’na katildiklari organizasyonlarda göstermis olduklari basarilardan ötürü tebrik ediyorum. ITÜ ZES Günes Arabasi Ekibine ayrica global çapta öneme sahip iLumen European Solar Challenge’da simdiden basarilar diliyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile