Ivrindi Altyapi Çalismalarinda Sona Dogru

Ivrindi Altyapi Çalismalarinda Sona Dogru

Balikesir Büyüksehir Belediyesi-BASKI isbirligi, Iller Bankasi destegi ile yürütülen çalismalar son hizi ile sürüyor. Ivrindi merkezinin en önemli sorununa nester vuracak, 70 yillik çözüm bekleyen projesini çözüme kavusturacak çalismalarda sona geliniyor.

Ivrindi Ilçe merkezinde toplamda 86 km altyapi, kanalizasyon ve Içmesuyu ile buna ilave olarak 1,3 km uzunluga sahip yagmur tahliye hatti projesinde yüzde 92’lik kisim tamamlandi.

2019 yerel seçimlerinde Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz’in en önemli seçim projeleri arasinda yer alan altyapi yenileme çalismalari, en geç 2 ay içerisinde tamamlanmasi bekleniyor.

Sona ulasmamiza çok az kaldi

Yaklasik bir yil önce altyapi yenileme çalismalarinin startini verdiklerini ifade eden Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz “ Çok önemli islere imza atiyoruz. Altyapi, yasanilan bölgenin en önemli çözüm bekleyen sorunlarindan bir tanesidir. Ilçe merkezimizde Yillardir yasanan su kesintileri, bazi bölgedeki hanelere yeterli seviyede tazyikli su ulasmamasi sorunlari ve yenilenmesi gereken eski hat çalismalarimizi bu yil içersin de tamamliyoruz nasipse. Çalismalar basladigindan bu yana altyapi, kanalizasyon, Içmesuyu ve evsel baglanti yapan ekipler toplamda 4 koldan hummali bir çalisma yürütüyorlar. An itibari ile sehrimizin göbegi, araç sirkülasyonunun merkezi niteligi tasiyan Atatürk Meydani ve çevre caddelerinde çalisiyoruz. Haliyle de trafik akisini alternatif güzergahlardan sagliyoruz. Toplamda ilçe merkezinde 87 km’lik bir kazi alani var ve biz daha bir yil dolmadan 80’ km’lik etabini tamamladik. Maksimum 2 ay gibi sürecek kisa süreli çalisma sonunda ilçe merkezindeki çalismalarimizi tamamlayacagiz. Bozuyoruz, dagitiyoruz ama sonunda kazanan Ivrindi olacak”

Sabrin sonu selamet

Yürütülen altyapi çalismalari; bölgenin sabirli, sagduyulu olmasini gerektiren çalismalar diyen Baskan Cengiz” Ivrindi halki yasadigi altyapi sorunlarini biliyor o yüzden sabrediyor. Yillardir kroniklesen sorununu çözüme kavusturmak kolay bir çalisma degil. Bu süreçte çalismalarda verilen emekler sabir gerektiriyor. Bu çalismalar esnasinda yollar bozulacak, toz olacak, yeri gelecek çamurda yürümek zorunda kalacagiz. Ama ilçemizin refahi, çocuklarimizin gelecegi için sabirli ve sagduyulu olmak zorundayiz. Altyapi yenileme çalismalarimizi nerdeyse tamamlamak üzereyiz. Üst yapi çalismalarimiz da altyapi gibi sabir istiyor. Bu süreçte Ivrindi halkimizi sabir, metanet ve sagduyulu davranmaya davet ediyorum. Bizlere inansinlar, güvensinler“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile