İvrindi' De Arıcılık Gelişiyor

İvrindi' De Arıcılık Gelişiyor

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlenen kurslar büyük ilgi görürken, ilçede arıcılığın geliştiği kaydedildi.

Düzenlenen arıcılık kurslarına 400 kişinin katıldığını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, 146 ailenin geçimini arıcılıktan sağladığını söyledi.



Sezonda 39 dalda açılan 113 kursa 2 bin 320 kişinin katıldığını anlatan Müdür Arif Kunduzcu, özellikle kırsal mahallelerde arıcılık kurslarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun da konu ile ilgili olarak bir konferans verdiğini anlatan Müdür Arif Kunduzcu,” Hayat Boyu Öğrenme; insan hayatı boyunca devam eden bir süreçtir. İnsanoğlu yeni bilgi ve beceriler öğrendiğinde ve bir ürün ürettiğinde, kendini değerli hissedecektir. Bizim kültürümüzde beşikten mezara kadar eğitim vardır. Asla boş durmamalıyız. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Ülkelerin gücü, yetişmiş insan gücüyle ölçülür. Halk Eğitimi Merkezi olarak ülkemiz ve bölgemiz için arıcılığın çok önemli olduğunun farkındayız. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2016 yılı verilerine göre ilçemizde profesyonel düzeyde 146 arıcı 25 bin 700 adet arı kovanı bulunmaktadır. 2015 yılından bu yana İlçemiz genelinde 17 mahallemizde yaptığımız arıcılık kurslarımızla 400 kursiyerimize arıcılık eğitimi verdik. Bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Amacımız Ülkemiz arıcılığını hep bir adım ileriye taşımaktır. Çok değerli hocamız Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, Belediye Başkanı Recai Baytar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı ve Banka Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Hocamız Prof.Dr.Muhsin Doğaroğlu, dünyada ve ülkemizde arıcılık tespitlerini ortaya koyduktan sonra balda kalıntı bırakan maddelerle ilgili bilgiler verdi. Ülkemiz arıcılığında bal, polen, arı sütü, propolis üretiminde; yakınlık, yoğunluk, zamanlamanın çok önemli olduğunu anlattı. Bal üretimini arttırmanın teknikleri, arı bakımı, arıcılıkta doğru bildiğimiz yanlış uygulamalar konularında etkili bir sunum gerçekleştirdi. İlçemizdeki arıcılığın daha da geliştirilmesi için elbirliğiyle çalışacağız” dedi.

FT-
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile