IYI Parti Binasina Isabet Eden Mermiyi Sikan Sanik Hakkinda Karar

IYI Parti Binasina Isabet Eden Mermiyi Sikan Sanik Hakkinda Karar

IYI Parti Istanbul Il Baskanligi binasina isabet eden kursuna iliskin hakkinda yürütülen sorusturma çerçevesinde seri muhakeme usulü ile yargilanan sanik Meliksah Erdem’in 9 ay hapsine ve 300 TL para cezasi ödemesine karar verildi. Verilen cezalarda hükmün açiklanmasi geri birakildi.

Zeytinburnu’nda bulunan IYI Parti Istanbul Il Baskanligi’na 30 Mart günü saat 21.30 siralarinda kursun isabet etmisti. Isabet eden kursunu siktigi iddia edilen Meliksah Erdem hakkinda ‘silahli tehdit’, ‘nitelikli mala zarar verme’, ‘korku, kaygi, panik olusturacak tarzda silahla ates etmek’ ve ‘Atesli Silahlar Kanununa muhalefet’ suçlarindan Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan re’sen sorusturma baslatilmisti.

Erdem hakkinda Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan talepname hazirlanarak Bakirköy Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Hazirlanan talepnamede 30 Mart günü IYI Parti Istanbul Il Baskanligi binasinin kursunlandigina yönelik kolluk bildirimi üzerine sorusturmaya baslanildigi ifade edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasi sonrasi parti binasinda kafeterya olarak kullanilan girisi bölümünün ön caminda 1 adet ve binanin 4. katinda 1 adet olmak üzere toplam 2 adet mermi deliginin tespit edildigi talepnamede belirtildi. Öte yandan atisin yapildigi bildirilen alanda yapilan incelemede bir insaat santiyesinin yaninda bulunan yesil alanda 2 adet mermi kovaninin bulundugu da kaydedildi.

Erdem’in 31 Mart tarihinde kolluga giderek teslim olmasi sonrasi gözaltina alindigi ve tabancanin sanik adina ‘mesken bulundurmali’ ruhsatinin oldugu da talepnamede ifade edildi.

Sanigin “Olay günü santiyenin E5 tarafindan 3 kisinin tirin fren ön diski olan malzemeyi tasimaya çalistiklarini gördüm. Sahislari gördükten sonra 3-4 el havaya ates ettim. Aramizda 20-25 metre mesafe vardi. Üzerlerine birkaç adim daha yaklasip tekrar ates ettim. Bu esnada yere düstüm. Sinirlenip kalkip E5 istikametindeki yola dogru sayisini hatirlamadigim sekilde ates ettim. Ertesi gün ruhsatli silahimi alarak santiyeye döndüm. Polisler zaten santiyede bekliyordu. Silahimi teslim ettim. Attigim mermilerin IYI Parti’ye gelecegini hiç düsünmedim. Baska türlü maksadim olsa ruhsatli silahim ile ates etmezdim. Hedefim kesinlikle parti binasi degildi” ifadesine de talepnamede yer verildi.

Meliksah Erdem’in üzerinde atis artigi çiktigi da belirtildi.

Sanik Meliksah Erdem’in ‘genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi’ ve ‘atesli silahlarla mermileri veya tasima veya bulundurma’ suçlarini isledigi talepnamede kaydedildi.

Erdem hakkinda ‘atesli silahlarla mermileri tasima veya bulundurma’ suçundan 6 ay hapis cezasi ile 300 TL adli para cezasi ve hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi istendi.

Sanigin ‘genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi’ suçundan ise 3 ay hapisle cezalandirilmasi ve hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi talep edildi.

Bakirköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi sanik hakkinda belirtilen suçlardan talepnamedeki cezalarin verilmesine karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile