IYI Parti Ekonomi Politikalari Baskani Usta'dan Turizmcilere Destek Verilmesi Çagrisi

IYI Parti Ekonomi Politikalari Baskani Erhan Usta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden etkilenen turizmcilere destek verilmesini istedi.



Samsun'daki turizmcilerle bir restoranda bir araya gelen Usta, burada yaptigi açiklamada, Samsun ve Orta Karadeniz'in turizm potansiyeli açisindan son derece zengin oldugunu söyledi.

Bölgenin turizm potansiyelinin bugüne kadar yeterince harekete geçirilemedigini öne süren Usta, "Birtakim altyapi eksiklikleri, tanitimla ilgili problemler, yerel yöneticilerin bu isi yeteri kadar önemsememesi gibi hususlardan dolayi gerektigi gibi turizmden faydalanamiyoruz. Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi sag olsun, burada çok iyi niyetli sekilde çalisiyor ama bu is sadece bir dernegin, bir cemiyetin isi degil. Devlet bürokrasisi, yerel siyaseti ile birlikte bir sey yapmamiz lazim." diye konustu.

Türkiye'nin salgin döneminde kötü bir sinav verdigini iddia eden Usta, sektörlere dogrudan verilen desteklerin çok az oldugunu ileri sürdü.

Küçük esnafa küçük miktarda destek verildigini savunan Usta, sunlari kaydetti:

"Turizm sektörü bu yönüyle de ihmal edildi. Halbuki 35 milyar dolarin üzerinde seyahat ve turizm geliri, 50 milyona yakin yabanci turist potansiyeli olan bir ülke. Bu isletmelerimizi ayakta tutabilmemiz gerekirdi. Bu anlamda maalesef yeteri kadar destek verilemedi. Bundan sonra hiç olmazsa normallesmeyle zorda olan firmalarimiza bakmamiz gerekiyor. Çünkü bir firmanin kurulmasi, yasamasi, belli büyüklüge gelmesi, zaman alan seyler. Bunlar ülkenin varliklari, degerleri. Bunlara sahip çikmak lazim. Bu anlamda devletten ve yerel yönetimlerden çok ciddi destek bekliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile