IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Üzerime Düsen Her Seyi Yapmis Olmanin Huzuruyla Son Kez Karsinizdayim'

IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Üzerime Düsen Her Seyi Yapmis Olmanin Huzuruyla Son Kez Karsinizdayim'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Bugün üzerime düsen her seyi yapmis olmanin huzuruyla son kez karsinizdayim. Hiçbir hesaba, hiçbir pazarliga, hiçbir sahtekârliga girmeden milletin sesini duyurmus olmanin mutluluguyla son kez karsinizdayim. IYI Parti olarak varligimizi, onurumuzu, durusumuzu pazarlik masalarina meze ettirmemis olmanin gururuyla son kez karsinizdayim" dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, ATO Congresium’da gerçeklesen IYI Parti’nin 5. Olaganüstü Kurultayi’nda açiklamalarda bulundu.

“Tehdide, baskiya, zorbaliga hiç eyvallahim olmadi”

Meral Aksener 30 yillik siyasi kariyeri boyunca çalisma motivasyonunun millete, Cumhuriyete ve devlete olan vefa borcunu ödemek oldugunu vurgulayarak, “Bu ugurda 30 yil boyunca bir kadin olarak zorluklarla, iftiralarla, tehditlerle karsilastim. Her devrin firsatçilariyla, ahlaksizlariyla, zalimleriyle mücadele ettim. Sunu içtenlikle söyleyebilirim ki; zihnim de vicdanim da hep çok rahat oldu. Çünkü hiçbir zaman pesinden kostugum kisisel bir çikarim olmadi. Çünkü hiçbir zaman utanacagim bir yaram olmadi. Çünkü hiçbir zaman vicdanimi susturabilecek bir güç olmadi. Bu yüzden de yalana, dolana, dümene hiç tahammülüm olmadi. Tehdide, baskiya, zorbaliga hiç eyvallahim olmadi. Allah sahit; toz zerresi kadar korkum da olmadi. Çünkü ecelin ne bir nefes evvel ne bir nefes sonra olduguna hep inandim” seklinde konustu.



“’Tutuklanacaksin’ tehditleri umurumda bile olmadi”

Siyasetin içerisinde geçirdigi 30 yil boyunca inandigi yolda yürümekten vazgeçmedigini, aldigi kararlarin ve üstlendigi sorumluluklarin hep arkasinda durdugunu belirten Aksener, "Dolayisiyla hayatimin her döneminde sahip oldugum ahlaki degerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini, Türkiye’nin ihtiyaçlarini gözeterek; sorumluluklar aldim, tutumlar sergiledim. Mesele millet, mesele memleket oldugunda inandigim yolda yürümekten hiçbir zaman çekinmedim. Milletin hakki için, devletin itibari için karsisinda durduklarimin parmak sallayan elleri beni yildiramadi. Hedef tahtasina koyan dilleri beni sindiremedi. Cazip teklifleri beni susturamadi. Makam vaatleri beni durduramadi. ‘Tutuklanacaksin’ tehditleri umurumda bile olmadi. Rabbime sükürler olsun ki bugüne kadar verdigim tüm kararlarin aldigim tüm tutumlarin, üstlendigim tüm sorumluluklarin hep arkasinda durdum bugün de durmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandi.

“Yeri geldi herkes sustugunda bile milletin sesini haykiran oldum”

Aksener her dönemde milletin taleplerinin duyulmasi için çabaladigini söyleyerek, “Mesela 2017 yilinda; devletimizin ‘kerim’ anlayisini ortadan kaldiran, milletimizi de ucube bir sisteme mahkûm eden Partili Cumhurbaskanligi Sistemi referandumuna ’hayir’ demek için il il gezdim. ‘Bu sistem Türkiye’yi uçuruma sürükler’ dedim. Maalesef hakli çiktim. 2018’de, 2019’da, 2020’de ve en nihayetinde 2023 yilinda da ‘milletle inatlasilmaz’ diyerek hem iktidari hem de ana muhalefeti defalarca uyardim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda Türkiye’ye nefes aldirmak için yeri geldi feragatte, yeri geldi fedakarlikta bulundum. Yeri geldi herkes sustugunda bile milletin sesini haykiran oldum” seklinde konustu.



“Sadece söz söyleme sirasinda degil, bedel ödeme sirasinda da en önde duruyorum”

IYI Parti 5. Olaganüstü Kurultayi’nda Genel Baskan adayi olmayan Meral Aksener, Türkiye’nin alisilmis normallerinin disinda bedel ödeme sirasinda da en önde durdugunu dile getirerek, “Ne kadar zorlu bir yola çiktigimizin farkindaydim. Iftiralarla, karalamalarla, çirkin oyunlarla üzerimize gelineceginin farkindaydim. Satin alinmislara karsi yürekten inanmislarin mücadelesini yürüttügümüzün farkindaydim. Tasin altina elini, gövdesini koyanlarin farkinda oldugum gibi o tasin bizi ezmesi için çalisanlarin da istahla el ovusturanlarin da farkindaydim. Seçim sonuçlari dogrultusunda aldigimiz riskin elbette farkindaydim. Iste bu yüzden bugüne kadar oldugu gibi bugün de Türkiye’nin alistirilmis normallerinin disinda, sadece söz söyleme sirasinda degil bedel ödeme sirasinda da en önde duruyorum” diye konustu.



“Hiçbir hesaba, hiçbir pazarliga, hiçbir sahtekarliga girmeden milletin sesini duyurmus olmanin mutluluguyla son kez karsinizdayim”

Aksener aldigi karardan pisman olmadiginin altini çizerek üzerine düsen her seyi yaptigini da vurguladigi konusmasina su sözlerle devam etti:

“Bugüne kadar her daim, kimseden bir beklentim olmaksizin gerektiginde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayi da asla pisman olmadim. Nitekim bugün de pisman degilim. Çünkü hakliligimizin elbet bir gün anlasilacagini biliyorum. Bugün üzerime düsen her seyi yapmis olmanin huzuruyla son kez karsinizdayim. Hiçbir hesaba, hiçbir pazarliga, hiçbir sahtekârliga girmeden milletin sesini duyurmus olmanin mutluluguyla son kez karsinizdayim. IYI Parti olarak varligimizi, onurumuzu, durusumuzu pazarlik masalarina meze ettirmemis olmanin gururuyla son kez karsinizdayim. IYI Parti’yi kurdugumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmis olmanin gönül rahatligiyla son kez karsinizdayim. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip etsin.”

“Biz bugünlere çiçek bahçelerinden degil, mayin tarlalarindan geçerek geldik”

IYI Parti’nin kurulus hikayesinden bahseden Aksener, “Biz bugünlere çiçek bahçelerinden degil, mayin tarlalarindan geçerek geldik. Biz bugünlere önümüze örülen tel örgüleri, barikatlari, engelleri teker teker asarak geldik. Biz bugünlere isiklari kesilen salonlara, yolumuzu kesen kamyonlara, adressiz kursunlara direnerek geldik. Cümle aleme meydan okuduk. 25 Ekim 2017’de bir Çarsamba sabahi demirden daglari bile eriten kadim bir atesin etrafinda toplandik. Kutlu bir davada, sanli bir mücadeleyi vermek için IYI Partimizin günesinde bulustuk” dedi.



“Bugünden sonra artik bu evi siz koruyacaksiniz”

IYI Partililere seslenerek konusmasini sürdüren Meral Aksener, “Basarisizligi ben aldim, artik basariyi siz yakalayacaksiniz. Bedeli ben ödedim, artik hesabi siz tutacaksiniz. Kiminiz ‘abla’, kiminiz ‘kardes’, kiminiz ‘anne’ diye geldiniz. Benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de IYI Parti’yi sizlere bir ev, bir yuva yaptim. Ocagini tüttürdüm, içini isittim, sofrasini kurdum, bahçesini genislettim. Yikmak isteyenlere, dagitmak isteyenlere, çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Ama bugünden sonra artik bu evi siz koruyacaksiniz. Bu evi artik siz ayakta tutacaksiniz. Bu eve artik siz bakacaksiniz. Sairin de dedigi gibi, ‘Bizdik o hücumun bütün askiyla kanatli, bizdik o sabah ilk atilan safta yüz atli. Dünyaya veda ettik, atildik dolu dizgin. En son kosumuzdur bu, asirlarca bilinsin’” diyerek Genel Baskan adaylarina basarilar diledi ve konusmasini sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile