IYI Parti Grup Baskanvekili Dervisoglu Açiklamasi 'TBMM Kisi Hak Ve Hürriyetlerinin Teminatidir'

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, “IYI Parti olarak her zamanda ve zeminde bütün yasama döneminde ‘TBMM demokratik sistemin kalbidir’ dedik. TBMM kisi hak ve hürriyetlerinin teminatidir” dedi.

IYI Parti Grup Baskanvekili Dervisoglu, TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantisi’nda konustu.

Milli kurtulus savasi mücadelesinin sadece stratejik ve taktiksel askeri mücadele olmadigini söyleyen Dervisoglu, "Ayni zamanda bir anayasal demokrasi mücadelesidir. Aslinda Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratiklesme tarihi her zaman ifade ettigim gibi bu Gazi Meclis’in yetkilerini savunma ve genisletme tarihi olarak anilacaktir. IYI Parti olarak her zamanda ve zeminde bütün yasama döneminde ‘TBMM demokratik sistemin kalbidir’ dedik. TBMM kisi hak ve hürriyetlerinin teminatidir. TBMM, üstün iradenin üstün müessesesi olarak yetkilerini hiçbir kisi, kurum ve zümreyle paylasmaz, paylasamaz” ifadelerini kullandi.

“Yeni dönemin safaginda Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti devletinden taraf olarak gerçeklestirilecek, çocuklarimiza yeni nesillere iyi bir gelecek miras birakmak için ayni cesaret ve kararlilikla yolculugumuzu sürdürecegiz” diyen Dervisoglu söyle devam etti:

“Türk devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügüne Atatürk’ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulus ilkelerine siki sikiya bagli kalarak, Türkiye’de ‘güçlendirilmis parlamenter’ demokrasiyi, hukukun üstünlügünü, güçler ayriligi ilkesini, adil bir devleti ve adil bir toplumu, liyakatli bürokrasiyi, namuslu siyaseti, zengin ve müreffeh Türkiye’yi insa edinceye kadar mücadelemizi sürdürecegiz. 14 Mayis’ta gerçeklestirilecek olan seçimlerin basta ülkemize ve milletimize bedelini ödeyerek kurdugumuz cumhuriyetimize, asla vazgeçmeyecegimiz demokrasimize hayirlar getirmesi temennisiyle 27. Dönem parlamentosunda görev yapan milletvekillerimize tesekkür ediyor, 28. Dönem’de seçilecek olan milletvekillerine simdiden üstün basarilar diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile