IYI Parti Heyetinden AK Parti'ye Ziyaret

Kurban Bayrami dolayisiyla IYI Parti heyeti, AK Parti’yi ziyaret etti.

Kurban Bayrami dolayisiyla siyasi partiler arasi bayramlasmalar çerçevesinde AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur baskanligindaki heyet, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ünzile Yüksel baskanligindaki heyeti kabul etti. Isveç’te yasanan olayi bütün gücüyle lanetledigini belirten Uygur, “Kurban Bayrami’nda büyük bir provokasyon. Hem Kurban Bayrami’nda, hem caminin önünde, hem polis korunmasi altinda, bir inanisin, bir müktesebatin, bir medeniyetin, bir inancin en büyük, en yüce degeri Kur’an-i Kerim’e yapilan bu saygisizligi, bu hadsizligi bu menfur hadiseyi siddetle kiniyoruz. Hukuki ve mesru zeminde bu noktadaki tavrimizi ve tepkimizi en güçlü sekilde en sekilde bu zamana kadar nasil ortaya koyduysak, bundan sonra da koyacagiz. Ama bunlar bizi güçlü ve büyük Türkiye yolundaki ilerleyisimizden asla vazgeçiremeyecek. Biz güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz, bütün gücümüzle, devletimizle, milletimize bagliligimiza kadar milletimizin destegiyle, milletimizin sagligimizi ve ferasetiyle Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde emin adimlarla yolumuzda ilerleyecegiz” diye konustu.

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Yüksel de Isveç’te yasanan olayi siddetle kinadiklarini belirterek su ifadeleri kullandi:

"Isveç’te yasanan olayi siddetle ve kinadigimizi belirtmek isteriz. Bu sadece Türk milletine degil, Türk-Islam dünyasina yapilmis. Kutsal kitabimiza yapilan saygisizligi kabul etmemiz mümkün degil. Biz siyasi partiyiz. Sadece kinamakla degil, o konuda devletimizin öngördügü sekilde ne yapilmasi gerekiyorsa tabii ki o dik durusumuzla yanindayiz. Ancak sunu da belirtmek isterim ki 5 bin yillik kadim Türk tarihinin devamiyiz. Aziz Türk milletinin bin yildir bu cografyada verdigi, var olma mücadelesi kolay bir mücadele degildi. Büyük devlet, büyük millet ancak milleti yasat ki devlet yasasin üslubuyla yürüyecegini bilenlerden ve o yolda ilerleyenlerdeyiz."

Deprem konusuna deginen Yüksel, "Evet deprem çok büyük bir felaketti ama depremlerin olacagi bilimsel açidan bilinen bir gerçek. O yüzden öncelikle tedbirlerin alinmasi ki olasi Istanbul depremimizden bahsediliyor. Eminim ki bu tedbirler aliniyordur. Maras merkezli yasanan o büyük felakette hayatini kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Biz de oradaydik. Herkes oradaydi. Biz ikinci gün oradaydik. Sayin genel baskanimizin talimatiyla STK’lar ve STK baskanligimiz ve Kadin Politikalari Baskanligi olarak oradaydik. Türk milleti necip bir millettir, yardimseverdir. Insallah bundan sonra ayni acilarin aza indirilmesi için yapilmasi gereken neyse deprem öncesi tabi önleyemezsin ama olmazsa zararlar en aza indirilir. Yardimlar zamaninda ulasilir. Biz büyük bir devletiz. Bu büyük devlet varligini devam ettirecek. Tarihte vardik. Bugün de variz. Yarin da var olacagiz" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur ise, "Cumhurbaskanimiz liderliginde uluslararasi platformda alanda ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin en üst düzeyde koruma noktasindaki gayretimizden ve tavrimizdan asla vazgeçmeyecegiz. Ikinci olarak depremler hiç yasamayi arzu etmedigimiz ama hayatin da hani bir gerçegi tabii ki bunun önlenmesi demeyeyim ama daha az zarar görme noktasinda tedbirler toplumsal kentsel dönüsüm anlaminda bilincin yerlestirilmesi. Sayin Cumhurbaskanimizin ta Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskanligi döneminden itibaren gelen bu noktadan bir çalismasi ve bir mücadelesi var" seklinde konustu.

Heyetler arasi kentsel dönüsümlerle alakali kisa bir gerginlik yasanirken, Yüksel’in ’keske imar barislari da olmasa’ demesi üzerine Uygur, "Simdi bu noktada aslinda ev sahibi olarak söylenecek çok seyler var. Ama bugün bayram ve ilk bayram bu noktada nezaket kurallari çerçevesi içerisinde su kadarini söyleyecegim. Kentsel dönüsüm noktasinda ne zaman hani önemli ve büyük bir adim atmaya çalistiysak bunun dava yoluyla önüne geçmeye çalisan ve bugün bizi elestiren iste muhalefetten maalesef bir grup oldu. Bu kadarini söyleyecegim. Vatan Partisi de geldi. Onlari da bekletmek istemiyorum. Türkiye Yüzyili basladi diyoruz" seklinde cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile