IYI Parti Kurucusu Sitki Polat Istifa Etti

IYI Parti Kurucusu Sitki Polat Istifa Etti

Is adami Sitki Polat, kurucusu oldugu IYI Parti’nin hem kurucular kurulu üyeliginden hem de IYI Parti’den istifa ettigini açikladi.

Is adami Sitki Polat, "Gördügüm lüzum üzerine" diyerek partisinden istifa ettigini duyurdu. Daha önce AK Parti’den Adana Büyüksehir Belediye Meclis üyeligi ve Belediye Baskanvekilligi görevlerinde de bulunan Polat, bu parti ile yollarini ayirarak IYI Parti’ye geçmisti. IYI Parti’nin merkez sagi toparlayacagina inandigini ancak son yillarda partinin bunu gerçeklestiremedigini kaydeden Sitki Polat, istifa ettigini belirterek gelismeleri izleyecegini söyledi.



Sitki Polat kimdir?

1954 Adana Karaisali dogumludur. 1979 Ç.Ü. Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisligi Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2002 yillari arasinda Adana DYP Il Yönetim Kurulu Üyeliginde, 2003-2014 yillari arasi AK Parti teskilatinda bulundu. 2009-2014 dönemi Seyhan ve Büyüksehir Belediye Meclis Üyeligi, yine ayni dönem içerisinde; Büyüksehir Belediye Baskan vekilligi, encümen üyeligi ve degisik ihtisas komisyonlarinda görev aldi. 2004-2009-2014 yillarinda yapilan yerel seçimlerde Adana Seyhan Ilçe Belediye Baskan Aday Adayi oldu.

2014 yili itibariyla AK Parti’den ayrilan Polat, 2016 yilinda Meral Aksener’in liderliginde baslatilan "Cesurlar Hareketi"ne katilarak IYI Parti’nin kurulusu olan; 25.10.2017 tarihinde Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev aldi ve bu görevini aktif olarak sürdürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile