IYI Parti Milletvekili Yokus'tan 'HDP' Açiklamasi

IYI Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokus, IYI Parti'nin oldugu yerde HDP'nin olamayacagini söyledi.

Yokus, IYI Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve IYI Parti Il Baskani Erol Serin ile Eskipazar, Ovacik ve Eflani ilçelerini ziyaretin ardindan partisinin il baskanliginda düzenlenen basin toplantisinda, Millet Ittifaki'nin iki parti olarak devam ettigini belirtti.

Millet Ittifaki'nin anayasa çalismalari oldugunu hatirlatan Yokus, 6 siyasi partinin katildigi çalismalarin tamamlandigini kaydetti.

IYI Parti'nin HDP ile ittifak yapmasinin söz konusu olmadigini ifade eden Yokus, "Bunu Sayin Genel Baskanimiz defalarca söyledi. Biz de defalarca söylüyoruz. IYI Parti'nin oldugu yerde HDP olamaz. IYI Parti'nin oldugu yerde terör örgütleriyle iliskisi oldugu belli olan siyasetçilerle bizim bir arada yürümememiz zaten mümkün degil. Ittifakimiz bugün CHP ile ama 6 siyasi parti ile de parlamenter sistem çalismamiz var." diye konustu.

CHP'nin HDP ile ittifakinin olmadigini ama partilerin birbirleriyle görüstügünü dile getiren Yokus, söyle devam etti:

"Parlamentoda bir HDP var. Bunu kabul etsek de etmesek de bir HDP var. Mevcut yasalarimiza göre bu HDP faaliyetini sürdürüyor. Bugün bizim oldugumuz yerde HDP olamaz. HDP ile bir ittifakin içinde bizim partimiz olamaz. Olmasi söz konusu olamaz. Biz ayni seyin CHP için de geçerli oldugunu düsünüyoruz çünkü CHP de IYI Parti ile ittifakini sürdürme kararliliginda. Zaten HDP'nin Millet Ittifaki'na gireyim diye talebi de yok. Olsa dahi bizim kabul etme sansimiz yok."

Milletvekili Erel de kamuoyu arastirma sirketlerinin partisinin oy oranini yüzde 15'in altinda göstermedigini kaydetti.

Il Baskani Serin ise partisinin Karabük'te ikinci parti konumunda oldugunu öne sürdü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile