IYI Parti'nin Itiraz Ettigi Ordu'da Sonuç Degismedi

IYI Parti'nin Itiraz Ettigi Ordu'da Sonuç Degismedi

Ordu’da Büyüksehir Belediye Baskanligi sonuçlarina itiraz eden ve sandiklarin yeniden sayilmasini isteyen IYI Parti’nin Ordu Büyüksehir Belediyesi Adayi Enver Yilmaz’in itirazlari sonuç degistirmedi. Tüm ilçelerde yapilan sayimlarda IYI Parti’nin aksine AK Parti’nin oyu artti.

Seçim sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan 3 gündür tüm ilçelerde sandiklari itiraz eden IYI Parti’nin Adayi Enver Yilmaz’in talebi üzerine sandiklar yeniden sayildi. AK Parti ve IP avukatlari ve yöneticilerinin huzurunda yapilan sayimlarda IP’in oyu artmazken AK Parti’nin oyunda artis gözlendi.

Tüm ilçelerde yapilan sayimlarda sonucun degismemesi üzerine açiklama yapan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, "Ordu halkinin sandikta gösterdigi iradeyi çalabilecegini zanneden, seçim sürecinde asilsiz tüm yalanlari tarafimizca çürütülen, kendisi ile alakali sormus oldugumuz sorulara hala yanit veremeyen malum sahis yine kaybetti. 19 ilçemizin tamaminda yaptigi itirazlar neticesinde kendi parti avukatlarinin da gözetiminde yapilan incelemeler ve sayimlar karara baglanmistir. Hiçbir söylemi ve açiklamasi dün oldugu gibi bugün de gerçegi yansitmayan malum sahsin seçimde aldigi yenilgiyi hazmedememesi sebebi ile Ordu’da sandik kurulu kararlarina karsi yaptigi tüm itirazlar, Ilçe Seçim Kurullari tarafindan tek tek, büyük bir titizlikle, seffaflikla ve tarafsizlikla incelenmistir.

Yapmis olduklari itirazlarin soyut, hukuki dayanaktan yoksun, gerçek disi ve düzmece oldugu 19 ilçemizin 19’unda da ayri ayri tespit edilmistir. Su asama itibariyla gerek sandik kurullarinin gerekse de sandik sonuçlarinin hukuki sihhatini ve seçim sonuçlarini etkileyecek herhangi bir hukuk disi islem yahut eksikliginin olmadigini siz degerli hemsehrilerimiz ile paylasmak isteriz. Özellikle sandik kurullari tarafindan Ilçe Seçim Kurulu’na teslim edilen tutanaklarda herhangi bir hukuk disi tahribat yahut hukuka aykiri bir islem bulunmamaktadir. Ordulularin demokratik tercihleri ve teveccühleri büyük bir özveri ile hukuk dairesinde korunmustur. Asilsiz ve yersiz iddialarla, düzmece evraklarla ve açiklamalarla Ordulularin iradesini bertaraf etmek isteyenler amaçlarina ulasamamislardir. Hayirli olsun Ordu" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile