IYI Parti Trabzon'da Istifalar Sürüyor

IYI Parti Trabzon'da Istifalar Sürüyor

IYI Parti Trabzon teskilatinda istifa depremi sürüyor. IYI Parti Ortahisar Ilçe Baskanligi’nda yasanan istifalar nedeniyle merkez ilçe yönetimi de düstü.

IYI Parti Ortahisar Ilçe Baskanligi yönetiminde 45 yönetim kurulu üyesinden 33 kisinin istifa etmesiyle ilçe yönetimi düstü. 3 gün önce Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik’in parti üyeliginden istifasinin ile baslayan süreçte Il Baskanligi’nin ardindan Ortahisar Ilçe Baskani da yaptigi açiklama ile partisinden istifa ettigini açikladi.

IYI Parti Ortahisar Ilçe Baskanligi’nda düzenlenen basin toplantisinda konusan IYI Parti Ortahisar Ilçe Baskani Erdal Uzun, IYI Parti’nin oylarinin günden güne eridigini ifade ederek, “2023 ve 2024 seçimlerinde partimizin takip ettigi strateji, uyguladigi politika ve özellikle yerel seçimlerdeki muhalefete muhalefet etme söylemi, seçmen nezdinde kabul görmemis ve IYI Parti’nin oylari günden güne erimistir. Partimize zarar vermemek için Genel Merkezimizin aldigi kararlar isabetsiz olsa da partici olmanin bir geregi olarak elimizden geleni yaptik. Ancak IYI Parti olarak sinirli sayida il ve ilçeler hariç ülke genelinde seçimlerde agir bir hezimete ugradik” dedi.

IYI Parti Olaganüstü kurultayinda aday Koray Aydin’i desteklediklerini kaydeden Uzun, “Kurucu Genel Baskanimiz Meral Aksener de kamuoyuna söz verdigi üzere olaganüstü kurultay karari almis ve kendisi de aday olmayacagini ilan etmistir. Malum oldugu üzere Ilan edilen olaganüstü kurultayda IYI Parti’nin bir derlenip toparlanma ümidi dogmus olmasina ragmen, partimizi derleyip toparlayacagindan emin oldugumuz Trabzon’un öz evladi ve Türk siyasetinin önemli ismi Koray Aydin da Genel Baskan adayi olmustur. Biz de IYI Parti Trabzon il teskilati, tüm ilçe teskilatlarimiz, Kurucular Kurulu Üyemiz, Belediye Baskanimiz ve seçilmis üst kurul delegelerimizle birlikte Trabzonlu Genel Baskan adayi Koray Aydin’in yaninda dimdik durduk. Eminiz ki bu durusumuzu Genel Baskan seçilen Müsavat Dervisoglu da yadirgamamistir. IYI Parti’lilerin emekleri ve oylariyla Trabzon’da siyaset yapan ve Trabzonlu Genel Baskan adayi olan Koray Aydin’in yaninda duramayanlari, açik ve net olarak yadirgiyoruz ve Trabzon halkinin vicdanina havale ediyoruz” seklinde konustu.



“Parti tüzügü geregi yönetim düsmüstür”

“Inandigimiz siyaset prensipleriyle IYI Parti’de siyaset yapma imkanimiz kalmamistir” diyen Uzun, “Bizler Koray Aydin’dan bagimsiz olarak, kendisine yapilan vefasizliklari, önünün kesilmesi için oynanan oyunlari ve sadece bir kaç örnegini saydigimiz kurultay sürecinde yapilan tüm haksizliklari içimize sindiremedigimiz için mert ve ilkeli bir tavir ortaya koyuyoruz. IYI Parti Ortahisar Ilçe Baskani olarak Baskanliktan, teskilatlarda ki bütün görevlerimden ve IYI Parti üyeligimden istifa ediyorum. IYI Parti Ortahisar yöneticilerinin de büyük çogunlugu hem görevlerinden hem de parti üyeliklerinden istifa etmis olup parti tüzügü geregi yönetim düsmüstür” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile