Iyilik Timinin 20 Gönüllü Ögrencisi Hasta Ve Yaslilarin Gönlüne Dokunuyor

Iyilik Timinin 20 Gönüllü Ögrencisi Hasta Ve Yaslilarin Gönlüne Dokunuyor

USAK – Usak Ertugrul Gazi Imam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögretmenleri tarafindan kurulan ve 20 ögrenciden olusan ‘Iyilik Timleri, hasta, yasli ziyaretleri gerçeklestiriyor. Pazaryerlerinde üsüyen esnafa çay dagitiyor., cami temizligi yapiyor ve ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi her türlü destegi sagliyor.



Okulun orta kismindan 10, lise kismindan 10 ögrenci olmak üzere 8 ay önce bir grup ögretmen tarafindan kurulan Iyilik Timlerinin bir grubu 5 ila 8 ögrenciden olusuyor.

Iyilik Timi Ortaokul bölümü ögrencileri, son olarak Usak Egitim ve Arastirma Hastanesi Çocuk Servisi bölümünü boyadi. Burada renkli duvar boyama çalismalari yaparak ve çocuk dostu ortamlar olusturarak uzun süreli tedavi gören çocuklarin hastane ortamlarina renk kattilar. Küçük hediyeleri ile de çocuklarin yüzlerinde tebessüm olusturdular.

Ertugrul Gazi Imam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ‘Iyilik Timleri’; cami ve okul mescidinin temizligi, sehit ailesi ve kabir ziyaretleri, huzur evi ve Çocuk sevgi evleri, hastane ve yasli ziyaretleri, hastane, yasli ve hasta ziyareti, Ihtiyaç sahibi ailelerin ziyaret edilmesi, pazar yerinde yaslilara yardim edilmesi, yasli ve kimsesizlere yardim etmek, çiçek, fidan dikimi, çevre temizligine katki saglanmasi, okuma etkinligi, yardim organizasyonlari tertip etmek, kandil ve özel günlerde farkindalik olusturmak, kendi tarih, kültür ve geleneklerimiz üzerinde farkindalik olusturmak gibi pek çok hayir isine imza atti.

Iyilik Timi, bundan 8 ay önce, Okul Müdür Yardimcisi Yücel Kök’ün koordinasyonunda ögretmenler: Sule Ercan, Esra Kâhya, Süleyman Yilmaz, Recep Kemal Güngör, Zekiye Topal ve Fatih Demir’in girisimleri ile kuruldu. Ilk hayrini da Ramazan ayi boyunca ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolileri dagitarak isledi.

Ögrencilerin topluma faydali bireyler olmasi ve kötü aliskanliklardan uzak durmasi için hayata geçirildigini belirten projenin sorumlularindan Matematik Ögretmeni Esra Kahya, “Yaptiginiz iyilikle baskalarinin gönül dünyasina dokunup onlarin mutluluguna tanik olmanin ve onlarin hissettigi mutlulugun hazzindan daha çogunu sizin yasamaniz sizi sürekli bir iyilik faaliyetine yönlendiriyor. Iyilik Timi olarak yaklasik 8 ay önce baslattigimiz bu süreç her geçen gün çalisma azmi ve heyecani artan Tim üyelerimizin etkinlikleriyle hiz kesmeden devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile