İyimaya: Şikenin Dışında Örgüt Suçu Var, Yasa Örgüt Suçlarını Kapsamıyor

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Meclis’ten ikinci kez geçen Şike Yasası`nın davayı etkileyip etkilemeyeceğini değerlendirirken, "İddianameye bakarsanız şikenin dışında suçlar var örgüt suçu var.

Bizim yasa örgüt suçlarını kapsamıyor." dedi.
AK Parti İlçe Teşkilatı Elmadağ İlçe 4. Olağan Kongresi kurultayına katılan Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Ankara Milletvekilleri Haluk İpek, Emrullah İşler, Cevdet Erdöl katıldı. Kongrede şike yasasına ilişkin soruları cevaplayan İyimaya, şike yasasında ortaya konan partiler arası dayanışmanın yeni Anayasa çalışmalarına da yansıyıp yansımayacağı sorusuna "Ben Anayasa yapımındaki irade beraberliğini şike kanunuyla mukayese edinmeyecek kadar daha güçlü görüyorum." dedi.
Ankara’nın Elmadağ ilçesinde partisinin programında değerlendirmeler yapan Meclis Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, Adalet Komisyonu’na gelerek Meclis’ten ikinci kez geçen şike yasası hakkında bilgi verdi. Şike yasası bütçe görüşmelerine rağmen Adalet Komisyonu’nda ikinci kez ele alınarak Meclis Genel Kurulu’na getirilmişti. Cumhurbaşkanının veto ettiği yasa aynıyla Köşk’e gönderilmişti. Şike yasası hakkında bilgi veren İyimaya, şike lobisinin yasanın geçmesinde etkili olduğu şeklinde yorumlara komisyon üzerinde her hangi bir baskı yapılmadığını söyledi.

ŞİKE LOBİSİ KOMİSYONA BASKI YAPTI MI?
İyimaya, “Şike lobisinin komisyon üzerinde herhangi bir baskısı oldu mu?” sorusu üzerine komisyon üzerinde herhangi bir baskı yapılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekti. İyimaya, "Ahmet İyimaya, Adalet Komisyonu Başkanıdır. Bana herhangi bir kimse şöyle olsun böyle olsun hatta biz öyleki bundan evvel 11. Maddede önemli bir operasyon gerçekleştirdik. Savcının önlem alma sürecini başlatma gibi ancak hüküm sonrası için geçerli olabilecek bir modeli hükümden çıkardık. Ve Adalet komisyonu özgür, özgün bir siyasal taktir yetkisini kullanarak bir norm üretmiştir." değerlendirmesi yaptı.

Meclis’ten geçen şike yasasının şike soruşturması çerçevesinde açılan davayı etkileyip etkilemeyeceğine yönelik soruya Adalet Komisyonu Başkanı, "İddianameye bakarsanız şikenin dışında suçlar var örgüt suçu var. Bizim yasa örgüt suçlarını kapsamıyor." ifadelerini kullandı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile