Iz Birakanlar Müzesi'ne Ziyaretçi Akini

Iz Birakanlar Müzesi'ne Ziyaretçi Akini

Akdeniz Belediyesinin kente kazandirdigi “Iz Birakanlar Müzesi’ne ziyaretçi akini devam ediyor.

İçel’in uzak ve yakin tarihine derin bir yolculuk imkâni sunan, sehrin hafizasini yasatip gelecege tasiyan, kente iz birakmis isimleri yasatan Akdeniz Belediyesi Iz Birakanlar Müzesi, farkli yas ve kesimden ziyaretçilerini agirliyor. İçel Valiligi’nin destekleri ile 2 katli tarihi bir İçel Evinin restore edilmesiyle kente kazandirilan müzeyi, bugüne dek farkli okullardan yüzlerce ögrenci ve ögretmen, sehir merkezine yolu düsen ailelerin yani sira, yerli ve yabanci binlerce turist ziyaret etti.

Restore edilerek yeniden hayat bulan tarihi binaya da hayran kaldilar

Tamamen yenilenen tarihi bir İçel Evinin restore edilip dönüstürülmesiyle kente kazandirilan ve Akdeniz’de bir ilk olan Iz Birakanlar Müzesi’nin son ziyaretçileri, Akdeniz Belediyesinin ücretsiz üniversite sinavina hazirlik kurslari verdigi Etüt Merkezi ögrencileri, farkli okullardan lise ögrencileri ile birlikte belediyenin toplam 12 kültür ve sanat evinde egitim gören kursiyer kadinlar oldu.

Iz Birakanlar Müzesi’ne dönüstürülen tarihi İçel Evini de büyük bir hayranlikla inceleyen konuklar, kentin uzak ve yakin tarihinin yani sira, kente iz birakmis, siyaset, sanat, spor ve basin camiasindan tarihi sahsiyetleri görme ve tanima firsati buldu. Birçok konuk da müzede sergilenen tablolar önünde çektikleri fotograflariyla ziyaretlerini unutulmaz kildi.

Kentin tarihine ve hafizasina seyahat imkâni sunan, zaman içinde de ilgi odagina dönüserek her kesimden insanin ilgisini çekmeye baslayan Akdeniz Belediyesi Iz Birakanlar Müzesi’nde, geçen aylarda Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantisi da düzenlenmisti.

İçel’in tarihine güzel bir yolculuk yapmak isteyen tüm vatandaslarin, Mesudiye Mahallesi 5105 ile 5122 sokaklarin kesistigi bölgede bulunan Akdeniz Belediyesi Iz Birakanlar Müzesi’ni ziyaret edebilecekleri bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile