Iz Derneginden 6 Subat'i Anlatan Resim Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Iz Derneginden 6 Subat'i Anlatan Resim Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Eskisehir’de Iz Dernegi tarafindan vatandaslara afet bilincini anlatmak için 6 Subat 2023 tarihinde yasanan depremdeki çalismalari anlatan resim sergisi açildi.

Iz Arama Kurtarma ekipleri yasanan depremde Adiyaman’da Arama Kurtarma çalismalarina katilmisti. Dernek gönüllüleri, resim sergisinde vatandaslara afet bilincini anlatmak için sergiyi düzenledi.

Her resmin bir hikâyesi oldugunu söyleyen Senol Çiçek , enkaz çalismalarinda yasadiklarini anlatan resimlerin hikayelerinden de bahsetti. Senol Çiçek, 6 Subat depremin asrin felaketi oldugunu ve bunlardan ders çikarak daha temkinli ve önlem alinmasi gerektigini söyledi.



Iz Dernegi Genel Baskan yardimcisi ve ayni zamanda arama kurtarma ekibinde olan Senol Çiçek resim sergisini vatandaslara afet bilincini asilamak için düzenledikleri söyledi.

Çiçek, “Iz Dernegi olarak biz Adiyaman’da depremin ilk aninda Adiyaman’a görevlendirildik. Ilk on gün arama kurtarma saha sonraki günlerde 75 gün insani yardimda bulunduk. Orada bir asevi kurduk. Insanlarimiza üç ögün yemek vermeye çalistik. Su anda oradaki depremzedelerden bir gönüllü ekibimiz olustu. Geçtigimiz günlerde orada da bir egitim verdik. Ekibimiz dün döndü. Bu felaketlerin unutulmamasi gerekir. Çünkü ülkemiz deprem bölgesi, afetler çok olmaya basladi.

Bu konuda bireysel egitim, bireysel bilinç çok önemli. Dolayisiyla biz de bu bilinci insanlara asilamak ve insanlari bilinçlendirmek için bu tarz faaliyetleri yapiyoruz. Sergimiz cumartesi ve pazar iki gün boyunca açik olacak. Adiyaman’daki enkazlarda ve orada yaptigimiz insani yardim çalismalarindan olusuyor sergimiz. Adiyaman’da 120 kisilik bir ekiple hizmet verdik. Sergiye vatandaslar yogun ilgi gösteriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile