İzaydaş'a 5 Yıllık Çevre İzin ve Lisans Belgesi

İzaydaş'a 5 Yıllık Çevre İzin ve Lisans Belgesi

Atık bertaraf sektörünün ülkemizdeki lider kuruluşlarından biri olan İZAYDAŞ, 5 yıllık Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ni aldı.Ağustos sonu itibariyle kuruma kazandırılan belge, şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile sanayiciler nezdindeki güvenilirliğinin tescili anlamına geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce konu tabanlı verilen, emisyon izni, deşarj izni ve atık yönetimi ile ilgili lisanslar için ayrı ayrı belge istenmesi nedeniyle, bütüncül bir yaklaşımı içeren Çevre İzin sistemine geçiş yaptı.

Bu sistemin amacı, her izin konusu için ayrı ayrı otoritelere tekrar tekrar başvuru yapılmaması, izin ve lisans sürelerinin kolay takip edilmesi, kirliliğin önlenmesi, azaltılması ve kontrolünün sağlanarak denetimlerin etkinliğinin artmasının sağlanması. Faaliyet sahiplerine Bakanlık tarafından tek bir Çevre İzin veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi verilmesi ile sürecin uzaması, belge sayısının ve maliyetlerin artması gibi unsurların da önüne geçildi.

Söz konusu izin sistemine İZAYDAŞ’ın yaptığı başvuru, geçen ay sonunda kabul edildi. Başvuruyu inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 24.08.2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İZAYDAŞ’a 5 yıllık Çevre İzin ve Lisans Belgesi’nin verilmesini kararlaştırdı. 24.08.2017 tarihine kadar geçerli olacak olan söz konusu izin, Hava Emisyonu, Atık Yakma ve Beraber Yakma ile Düzenli Depolama -I. Sınıf (Tehlikeli Atık Düzenli Depolama) konularını kapsıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile