IZAYDAS'ta TIS Görüsmeleri Basladi

IZAYDAS'ta TIS Görüsmeleri Basladi

IZAYDAS’ta çalisan toplam 241 isçiyi ilgilendiren toplu is sözlesmesinin ilk toplantisinda 16 maddede anlasma saglandi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden IZAYDAS’ta toplu is sözlesmesi görüsmeleri basladi.

Yerel-Sen, TES-IS ve IZAYDAS’in üst düzeyde temsil edildigi ilk toplantida 16 idari maddeye imza atildi. Genel müdürlük toplanti salonunda gerçeklestirilen toplu is sözlesmesi görüsmelerinin açilis toplantisina üst düzey katilim oldu. Toplantinin açilis konusmasini yapan IZAYDAS Genel Müdürü Muhammet Saraç ,"Sirket olarak liberal piyasa rekabetiyle mücadele ediyoruz. TIS oturumlarinda gerçekçi ve uygulanabilir görüsmeler bekliyoruz. Sözlesme asamalarinda her türlü pazarligi yapariz. Imzayi attiktan sonra ise sözlesmemizin her maddesini harfiyen yerine getirmeye önem veririz" dedi.



“Hak edenin hak ettigi ücreti almasini istiyoruz”

TES-IS Adapazari Sube Baskani Hasan Arici ise IZAYDAS ile 8. dönem toplu is sözlesmesi görüsmelerine basladiklarini kaydederek, “Amacimiz, çalisanlarin menfaatlerini, isverenin durumunu göz önünde bulundurarak sözlesme imzalamak. Ayni sorumlulukla TIS görüsmelerini yürütecegiz. Hak edenin hak ettigi ücreti almasini, isyerinin de bütünlügünün bozulmamasini önemsiyoruz” diye konustu.

Yerel-Sen Genel Sekreter Yardimcisi Hasan Tenlik ise konusmasinda, IZAYDAS’in iliskilerini en iyi sekilde yürüten isyerlerinden biri oldugunu belirterek bu görüsmelerin masada güzel bir sekilde bitecegine inandiklarini ifade etti.

Görüsmelerin sirket yönetimi ve çalisanlar için hayirli ugurlu olmasini diledi.

64 madde ele alinacak

TES- IS Genel Baskani Irfan Kabaloglu ise, “Sektörde IZAYDAS’in liderlik konumundan gurur duyuyoruz. Yillardir süren sendikamiz ile IZAYDAS arasindaki güven ortaminin artarak devam etmesinden dolayi mutluyuz. Biz ne krizler, sikintilar gördük. Zor sartlar olsa da üye çalisanlarimizin mutlu olmasi için taraflarin azami gayret sarf edecegine inaniyoruz” seklinde konustu.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, 8. TIS görüsmelerinin taraflar için hayirli sekilde sonuçlanmasini diledi. IZAYDAS’ta çalisan toplam 241 isçiyi ilgilendiren toplu is sözlesmesi görüsmelerinde, toplam 64 madde ele alinacak. Ilk toplantida 16 madde geçilirken kalan 48 maddenin görüsmesine 15 gün içerisinde devam edilecek. Sözlesme 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile