Izcilerin Uludag Eteklerinde Kamp Keyfi

Izcilerin Uludag Eteklerinde Kamp Keyfi

Gençler ve çocuklari her açidan destekleyen birçok çalismayi ortaya koyan Bursa Büyüksehir Belediyesi, Kestel Alaçam Izcilik Kampi’nda da yüzlerce çocuga doga sevgisi asiliyor.

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle gelecege daha donanimli hazirlanan Bursali çocuklar ve gençler özellikle yaz tatillerini de dolu dolu geçiriyor. Her yil gençlerin sabirsizlikla bekledigi Kestel Alaçam Izcilik Kampi da kapilarini açtigi 27 Haziran’dan bu yana 11-17 yas araliginda 800 genci, essiz Uludag manzarasinda bulusturuyor. Kamp alaninda ata binme, oryantring, okçuluk, bahçe tarimi, ilk yardim, AFAD egitimi, telsiz ve itfaiye istasyonlari, ates ve ocak çesitleri, dogada giyim ve kampçilik gibi izciye ve izcilige dair birçok egitim alan gençler, yaz tatillerini de oldukça verimli geçiriyor. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Kestel Alaçam Izcilik Kampi’ni ziyaret ederek, kamp atesi basinda gençlerle sohbet etti.

Gelecege yatirim

Çocuklarin ve gençlerin gelecege en iyi sekilde hazirlanabilmesi için ellerinden geleni yaptiklarini ifade eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Özellikle gençler ve çocuklar bizim önceligimiz. Gemlik Karacaali’de ve Kestel Alaçam’da olmak üzere iki ayri gençlik kampimiz var. Bu arada insallah Gençlik ve Spor Bakanligi’mizin da destekleriyle Orhaneli Göynükbelen’de muazzam bir gençlik kampi yeri yapiyoruz. Yilsonu itibariyle ilk etabini tamamlamis olacagiz. Önümüzdeki yildan itibaren kismi olarak kullanmaya baslayacagiz ama önümüzdeki yilsonu tamamini bitirmis olacagiz” dedi.

“Sosyalleserek Ögreniyorlar”

Gemlik Karacaali Gençlik Kampi’nda 12-13 ve 14-15 yas kategorilerinde bu yil 14 dönemde yaklasik 3300 genci misafir ettiklerini kaydeden Baskan Aktas, “Kestel Alaçam Kampi’mizda da genç izcilerimiz, Uludag’in eteklerinde essiz doga manzarasi esliginde kamplarini yapiyorlar. Izcilik kampina katilan gençlerin sorumluluk bilincinin daha çok arttigini ve aileleriyle de daha uyumlu iletisim kurduklarini görüyoruz. Kamp yapmis olan çocuklarimizin bundan sonraki süreçte daha disiplinli, ailesiyle çok daha uyumlu hal ve tavir içerisinde oldugunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Tüm yavrularimiza güzel bir gelecek temenni ediyorum. Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak kesinlikle gençler ve gençlik bizim önceligimizdir. Bu ugurda pek çok çalismayi hayata geçiriyoruz. Onlara güzel bir gelecegi temin etmenin, onlari sanatla ve sporla gelistirmenin derdini ve heyecanini tasiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile