Philips’in üç ana faaliyet alanından biri olan Healthcare ile sağlık hizmetlerini eve taşıdıklarını belirten Philips Türkiye CEO’su Willem Rozenberg, “Personelin yerine elektronik cihazların geçmesiyle hastalar uzaktan da izlenebilecek. Bu hizmete Avrupa’da başladık. Türkiye’de de yakın zamanda başlamak istiyoruz” dedi. Ameliyat sonrası bir hastananın günlerce hastanede yatmaktansa evden elektronik cihazlar aracılığıyla izlenebileceğine dikkat çeken Rozenberg, “Tıp dünyasının bir karar vermesi gerekiyor; hangi hastalık evde bakmaya uygundur, hangisi değildir’ diye. Çünkü hastanelerin otel fonksiyonu çok pahalı. Çok acil olmayan durumlarda hastalara evde bakılabilir” diye konuştu.
5 Milyar Doları uykuya yatırdı
Philips’in geçen yıl uyku bozuklukları konusunda uzman ve insanların
uyumasını sağlayan bir şirket olan Respironics’i 3.7 milyar Euro’ya (5.1 milyar dolar) satın aldığını hatırlatan Rozenberg, “Uyku bozuklukları ile ilgili ekipmanlar, hem dünyada hem de Türkiye’de çok önemli. Çünkü o kadar çok insanın uyku problemi var ki” dedi. Philips’in 2 Euro’dan 2 bin Euro’ya kadar uyku bozukluğu ile ilgili ürünlerinin bulunduğunu elirten Rozenberg, hem hastaların uzaktan izlenmesi hem de uyku bozuklukları ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizerek, “Türkiye’de şu anda sigorta şirketleriyle de görüşüyoruz. Sağlık sigortası poliçelerine uyku bozuklukları ile ilgili ekipmanları da dahil etmeleri için uğraşıyoruz” diye konuştu.
Başı ağrıyan MR çektiriyor
Türkiye’de başı ağrıyanın MR çektirmeye gittiğine dikkat çeken Rozenberg, şunları söyledi: “Avrupa’da başınız ağrıyorsa, önce pratisyene gidersiniz, o gerekli görürse sizi hastaneye gönderir. Ama Türkiye’de tanıdık aranıp, baş ağrısı için bile profesöre gidiliyor. Sağlık Bakanlığı’na Avrupa’daki uygulamalar hakkında bilgi verdik. Örneğin Hollanda’da uzaktan izleme öncelikle yaşlıların müşahade altında tutulması ile başladı. Bu Türkiye’de de yapılabilir. Türkiye’de satacağımız ürünlerle ilgili olarak sigorta şirketleri ve bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor.”
İzin çıkarsa Philips bizi uyutacak
Philips Türkiye CEO'su Rozenberg, '2 Euro dan 2 bin Euro'ya kadar uyku bozukluğu ekipmanlarımız var. Bunları sigorta poliçelerine sokmak için çalışıyoruz' diye konuştu