İzinsiz Elektrik Direği Dikme Davasında Beraat Kararı

Afyonkarahisar’da tarlaya elektrik direği dikme meselesi yüzünden 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın duruşmasında mahkeme, 15 yıl hapisle yargılanan sanığın beraatına karar verdi.


Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcının Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 85’nci maddesi uyarınca ‘taksirli ölüm ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 ile 15 yıl arasından hapis cezası istediği sanık Nail A. son kez hakim karşısına çıktı. Son ifadelerin alındığı duruşmada sanık Nail A., suçsuz olduğunu belirterek, beraatını talep etti. Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu ve mahkeme üyeleri, beyanları son kez dinledikten sonra karar için 10 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme, sanık Nail A.’nın TCK’nın 22/2 maddesi uyarınca ‘yasal savunma içerisinde sınırların aşılmış olmasına rağmen suçunun olmadığına’ temyiz yolu açık olmak üzere hükmetti. Kararı Nail A.’nın yüzüne karşı okuyan Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu, mahkeme olarak verdikleri karardan kesinlikle herhangi bir şüphelerinin olmadığını, ancak davada deliller ve ifadelerle birlikte olayın görgü tanıdığı da olmadığını belirterek, “Görgü tanığı yok, eğer mahkememizi yanıltıcı beyan verdiysen Allah’ta bunun hesabını sana sorsun’ dedi.

Davanın savcı ya da olayda hayatını kaybeden Recep H.’nin ailesinin itiraz etmesi halinde Yargıtay’a gideceği ve yeniden yargılanma olabileceği belirtildi.

Sandıklı ilçesine bağlı Kırka köyünde meydana gelen olayda Recep H., kendi tarlasında kullanmak üzere çekilen elektrik tesisatının direklerinden bazılarını izinsiz olarak Nail A.’nın tarlasına dikti. Nail A., mahkeme kararı ile tarlasından direkleri söktürttü. 9 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde Recep H., konuşmak için Nail A.’nın tarlasına geldi. Çıkan tartışmada sinirlenen Recep H., Nail A. arkasını döndüğü sırada tabanca ile ateş ederek sol ayağından vurdu. Bunun üzerine silahını çeken Nail A., traktörün üzerindeki Recep H.’ye ateş etmeye başladı.

Çatışmada yaralanan Recep H., hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile