İzinsiz Yürüyüşte Çıkan Arbedede Yaralanan Polisler Tedavi Etmediği İddiasıyla 2 Doktordan Şikayetçi Oldu

Ankara'da bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde başlatılan izinsiz yürüyüşte atılan cisimle yaralanan polisler, kaldırıldıkları Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendilerini tedavi etmediği gerekçesiyle 2 doktordan şikayetçi oldu.

Olayda burnu kırılan emniyet müdür yardımcısına 15 gün rapor verildi.

29 Ekim'de düzenlenen izinsiz yürüyüşte çıkan olaylarda yaralanan 15 polis ile Güvenlik Şube'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

İddiaya göre, hastanede görevli doktor E.D.A ile M.Ö.T, yaralı polisleri tedavi etmedi. Polisler uzun süre hastanede bekletildi.

Güvenlik güçlerinin sağlık durumunu takip etmek üzere hastaneye giden bir emniyet müdürü, hastanenin başhekimiyle görüştü. Doktor E.D.A, polislerin bir an önce tedavi edilmesini isteyen başhekimle tartıştı.

Hastane yetkilileri, daha önce de ''darp, hakaret ve ölüme sebebiyet verme'' suçlarından poliste kaydının olduğu belirtilen E.D.A hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

-Burnu kırılan emniyet müdür yardımcısına 15 gün rapor verildi-

Olayda yaralanan polislerin tedavisi başka Doktorlarca yapıldı. Polisler, tedavinin ardından Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Doktorlar E.D.A ve M.Ö.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan, yürüyüşte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in koruması ve şoförü olduğu belirtilen Yurtal Gültekin'in de aralarında bulunduğu grupla polis arasında çıkan arbedede burnu kırılan Azmaz'a 15 gün rapor verildi.

Azmaz'ın burnunun kırıldığı arbedeye ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen görüntüler, yürüyüşle ilgili soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz-Serdar Açıl

Yayıncı: Tolga Özgenç
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile