Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 54 gün boyunca Batı Anadolu Fay Hatları üzerindeki 24 merkez ziyaret edilerek, 50 bin kişi deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası hakkında bilinçlendirilecek. Deprem simülasyon TIR'ı Bursa'dan İstanbul'a Batı Anadolu Fay Hatları üzerinde 3 bin 500 kilometreden fazla yol yapacak.
İzmir'de 2001'den 2009 sonuna kadar gerçekleşen 23 hasar yapıcı depremde toplam 4 bin 706 Zorunlu Deprem Sigortalı konut zarar gördü ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), kurulduğu günden beri en çok hasar ödemesini İzmir'e yaptı. 2005 yılında gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki Seferihisar ve Uzunkuyu depremleri Türkiye'de 2001'den beri en yüksek sayıda hasarlı konut yaratan depremler oldu. Çoğunluğu kısmi olan sözkonusu hasarlar için 9 milyon TL'ye yakın hasar ödemesi yapıldı.
Birinci derece deprem risk bölgesi üzerinde yer alan İzmir'de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren 1 milyona yakın konuttan 224 bini, yani yaklaşık yüzde 25'i güvence altına alındı. DASK ve KRDAE işbirliğiyle Türkiye'de deprem bilincini geliştirmek için yola çıkan Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ı Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlaştırılmasını da amaçlıyor.
Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren yaklaşık 13 milyon konuttan 3,3 milyonunun (yüzde 25) poliçesi bulunuyor. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahibi konutların sayısının 2–3 yıllık bir dönemde 5,5 milyona çıkarılması hedefleniyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmenlerinden oluşan ekip ziyaret edilen illerde kamu görevlileri, öğrenciler ve halka depremi, depremden korunma yollarını ve Zorunlu Deprem Sigortası'nı anlatıyor. TIR'ı ziyaret eden herkese "Deprem Geçecek, Hayat Devam Edecek" temalı Depreme Hazırlık Eğitim Seti verilirken seminerler sırasında sorulacak sorulara doğru cevap veren katılımcılara deprem çantası hediye ediliyor.